Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Zelf uw houten vloer oliën

Veel mensen kiezen er voor om een houten vloer of parket vloer af te werken met olie of kleurolie. Deze afwerking zorgt simpelweg voor een prachtige uitstraling. U kunt de uitstraling helemaal zelf bepalen door middel van een ruime keuze uit verschillende kleuren. Om de afwerking geheel naar eigen wens te laten verlopen kunt u zelf uw houten vloer oliën. Bekijk de handige tips voor een prachtige afwerking.

Houten vloer oliën Bebo Parket

Behandeling met vloerolie

Een houten vloer oliën of kleuroliën zorgt voor een prachtige afwerking. Een houten vloer of parketvloer moet volledig droog zijn voordat je begint met het aanbrengen van de olie. Na het schuren mag de vloer ook schoongemaakt worden met intensiefreiniger. Het beste kunt u voor het oliën van een vloer werken bij een kamertemperatuur van 18 graden Celsius.

Stappenplan olie aanbrengen

  • Olie kan op verschillende manieren aangebracht worden. De beste manier om olie aan te brengen is door middel van een Woodboy, een boenmachine met bijbehorende pads.
  • Roer de kleurolie goed door voordat u het gebruikt. De inhoud dient goed samengevoegd te worden, ook tijdens het aanbrengen regelmatig door roeren anders ontstaat er kleurverschil.
  • Boen de olie met een Woodboy goed in, zodat de poriën van het hout verzadigd zijn.
  • Verwijder overtollige olie met een katoenen doek zodat er geen glansplekken ontstaan.
  • Na het in masseren van de olie dient het nog even in te trekken. Hierna kan de parketvloer met de witte pad uitgepoetst worden.
  • Na dit hele proces mag de vloer de komende 36 uur niet meer belopen worden.

Afwerking

Nadat de vloer 36 uur heeft kunnen uitharden, kan de vloer voor een tweede kleur geolied worden. Dit is niet verplicht, alleen wanneer u dat zelf wenst. Als u het hout voor de tweede keer gaat oliën, heeft u duidelijk minder olie nodig. Na het oliën mag de vloer de komende tijd niet in aanraking met water komen. Wanneer u klaar bent met oliën, kan de vloer afgewerkt worden met een kleine hoeveelheid onderhoudsolie.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!