Kokos Parket

Kokoshout is een identieke hardhouten vloer. Het hout is goed te onderscheiden van andere houtsoorten, bijvoorbeeld Eiken hout. Dit komt doordat de palm op een andere manier groeit dan andere bomen. Daardoor is de structuur en kleur van het hout identiek. Kokoshout is donker van kleur en beschikken over bruine tekeningen. Het is te vergelijken met wengé. Kokos hout is te onderscheiden in drie tinten waaronder light, natural en dark. Het hout wordt geolied of gelakt nadat het verwerkt is. Dit zorgt er voor dat de kleur en de tekening wordt versterkt.

Kokoshout is goed te gebruiken

voor parketvloeren. Het bijzondere aan kokoshout is namelijk dat het harder is dan eiken en het werkt minder. Daarom is het ook geschikt voor intensief gebruik en wordt er ook veel gebruikt van gemaakt in kantoren van bedrijven.

Vroeger werd kokoshout weg gegooid omdat ze het hout niet meer gebruikten na de oogst van kokosnoten. Tegenwoordig wordt er dus hout van gemaakt. De productie hiervan wordt op een duurzame manier gedaan. Kokoshout is gecertificeerd als een verantwoord natuurlijk product. Er bestaan verschillende typen kokoshout vloeren waaronder parket, planken, massief hout, fineer en gelaagd hout en bamboe parket.

Naast de hierboven genoemde eigenschappen beschikt kokoshout

ook over andere goede eigenschappen. Het is namelijk buitengewoon goed schoon te maken en daarom erg hygiënisch. Voor kokoshout zijn geen speciale onderhoudsproducten nodig. Daarnaast is het kokoshout minder gehorig dan de meeste andere vloer bedekkingen. Ook heeft kokoshout een langere levensduur dan de gemiddelde vloer.

Kokos Parket

Kokos Parket