Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Kokos Parket

Bent u op zoek naar een houten vloer, het liefst van tropisch hardhout? Zoekt u  een houten vloer die gecertificeerd is, zodat u zeker weet dan u een verantwoord natuurproduct koopt? Denk dan ook eens aan Kokos parket. Sinds enkele jaren zijn deze vloeren ook in Nederland te koop bij Bebo Parket. De vloeren worden gemaakt van het hout van de kokospalm. Als de kokospalm te oud is en niet meer productief voor de kokosnoten, dan wordt de boom gekapt. Dit hout wordt vervolgens gebruikt voor onder andere een mooi kokos parket. Natuurlijk wordt er direct weer nieuwe aanplant geplaatst.

Kokos Parket

De kenmerken van kokos parket

Kokoshout heeft een diepe, warme, bruine kleur. Het kokoshout is te vergelijken met wengè. Je herkent het kokoshout aan de structuur. Dit komt omdat de kokosboom op een heel andere manier groeit als bijvoorbeeld een eik. Een kokosboom groeit hoofdzakelijk in de lengte. De maximale diameter is 30cm, dus de boom wordt niet echt dik, zoals bijvoorbeeld een eik. Daarbij kan een lengte bereikt worden van een kleine 20 meter. Alleen het onderste gedeelte van de stam is geschikt voor vloerdelen. En dan met name de buitenkant. Het hout vertoont een vatenstelsel. Je ziet geen noesten, nerven en scheurtjes in dit hout. Dit komt omdat een kokospalm eigenlijk geen houtsoort is, maar een grassoort. Deze kenmerken maken dat een kokos parket uniek is. Het kokos hout kan onderling verschillen van kleur. Zo is er bijvoorbeeld light, naturel en dark kokos hout. Wanneer u kiest voor een kokos parket in deze tinten ontstaat er een hele mooie, natuurlijk vloer.

Naast de unieke uitstraling, kleur en structuur is een kokos parket bijzonder hard. Dit harde hout komt maar uit een klein gedeelte van de boom, zoals hierboven genoemd uit het onderste deel. Dit maakt het kokosparket een bijzondere, duurzame en exclusieve vloer.

Kokoshout als parket

Kokos parket is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Door zijn hardheid is de vloer ook bijzonder geschikt voor commercieel gebruik. Kokos parket is verkrijgbaar in de volgende varianten:

 • Tapis vloer. Allereerst de tapis vloer, deze bestaat uit kleine massieve plankjes die in een patroon verlijmd gelegd worden.
 • Plankenvloer. Ook wordt de vloer aangeboden als een massieve vloer en als een lamelparket.
 • Lamelparket. Het lamelparket is ook verkrijgbaar als een patroonvloer.
 • Fineerparket. Omdat het hout zo hard is, kan er in een woning ook heel goed een fineerparket gelegd worden.

Wij adviseren om een kokos parket niet op vloerverwarming te leggen. De warmteweerstand van kokos parket is namelijk veel te hoog, door de bijzonder hoge isolatie. Hierdoor voelt de vloer in het stookseizoen ook altijd warm aan.

Hoe wordt een kokos parket behandeld en gelegd?

Het kokoshout komt het beste tot zijn recht wanneer de vloer geolied wordt. Daarnaast kan de vloer ook op een duurzame manier behandeld worden met speciale parket lak. Door de unieke kleur van kokoshout, wordt de vloer behandeld met naturel olie of lak. Het kokoshout is bijzonder hard is, hierdoor gaat een kokos vloer een levenlang mee. Een kokosparket wordt aangeboden als een vloer die uit één kleur bestaat, maar kan ook prachtig worden gemengd met lichte, naturel en donkerkleurige kokos houtdelen.

Door de bijzondere kenmerken van kokoshout kan de vloer het beste door een professionele parketteur gelegd worden. Voor het leggen van deze vloer is namelijk bijzonder gereedschap nodig. Wanneer je kiest voor een massieve vloer is het sowieso altijd raadzaam om de vloer vakkundig te laten verlijmen.

Ben je dus op zoek naar een bijzondere houten vloer, kies dan bijvoorbeeld eens voor kokos parket. Deze vloer heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Bijzonder hard dus haast onverslijtbaar. Duurzaam en slijtvast.
 • Warme uitstraling door de verschillende houtkleuren.
 • In veel verschillende parketsoorten te koop, dus voor elk wat wils.
 • Een vloer die past in elk interieur
 • Een verantwoorde vloer. Kokoshout is voorzien van een RFI certificaat.
 • Een vloer die letterlijk warmte uitstraalt als de kachel aanstaat
 • Unieke en exclusieve vloer.

Kokosparket van Bebo Parket

Wil je hier meer informatie over of over de verschillende parketvloeren? Kom dan eens naar de showroom van Bebo Parket. Bij vragen over het kokosparket kun je ook telefonisch contact opnemen met onze klantenservice, via 0546-750238, of mail naar info@beboparket.nl. Direct antwoord? Via onze website start je gemakkelijk een livechat. Onze medewerkers beantwoorden graag al je vragen over het bijzondere kokosparket!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!