Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Kunststof plinten

Als je een ruimte in je woning helemaal af wilt werken dan doe je dat als laatste met plinten. Denk maar aan een vloerplint eventueel in combinatie met een kozijnplint. Vroeger werden plinten allemaal gemaakt van hout. Tegenwoordig worden hier ook vaak kunststof plinten voor gebruikt. Door de moderne techniek wordt kunststof zo gefabriceerd dat je haast geen verschil meer ziet vergeleken met echt hout. Zelfs de houttekening (houtnerfprint) komt heel natuurlijk over. In deze blog lees je meer over deze kunststof plinten.

Wat zijn kunststof plinten?

Een plint is een op vloerhoogte aangebrachte lijst tegen een wand. Dit vormt de overgang tussen vloer en wand. Een plint voorkomt de wand tegen veel beschadigingen (denk aan stofzuigen). Bij zwevende vloeren, zoals hout of laminaat dekt een plint de naad af tussen vloer en wand.

Er zijn verschillende plinten te koop. Kunststof plinten worden steeds meer verkocht. Er zijn dan ook verschillende plinten van verschillende soorten kunststof. Er zijn gladde plinten, maar ook plinten waarbij er een houtnerfprofiel te zien is.

Naast massieve kunststof plinten zijn er ook plinten die met een kunststof laagje zijn afgewerkt. Vaak zit dit laagje op een drager van MDF. Deze kunststof lagen zijn effen van kleur maar vaak zijn ze voorzien van een houtlook. Zo is er voor elke vloer wel een passend kunststof plint te koop. Voor zowel hout, laminaat, pvc, linoleum en vinyl is er wel een passend kunststof plint te koop.

Welke soorten zijn er te koop?

Er zijn verschillende vormen plinten te koop. Denk bijvoorbeeld aan:

Plakplinten ook wel de platte plinten genoemd: Deze plinten gebruik je op plaatsen waar een hoog muurplint niet geplaatst kan worden, denk aan kozijn en deurdorpels.

Staande hoge of lage plinten: staande plinten, te koop in verschillende hoogtes. De plinten worden tegen de muur aan geplaatst, vaak met lijm of koploze spijkers.

Overzetplinten: dit plint wordt over het oude plint geplaatst, als deze niet te verwijderen zijn.

Kabelgootplinten: Achter deze plinten is er ruimte om kabels van elektronica e.d. te stoppen.

Kozijnplint: Omdat een gewoon plakplint vaak bij het kozijn zo smal wordt, raken deze stukjes snel los en verdwijnen ongemerkt vaak in de stofzuiger. Een kozijnplint is een speciaal plint dat om een deurkozijn past. Een kozijnplint bestaat uit twee delen die met een kliksysteem aan elkaar worden verbonden. Een plintdeel kan met behulp van een mes ingekort worden.

De staande plinten zijn te koop als modern, design, klassiek. Bijvoorbeeld glad strak, kraalplint, modern, monumentenplint, sierplint of waalplint.

Er is een overeenkomst: alle plinten zijn ongeveer 240cm lang.

Wat zijn de voor van kunststof plinten?

Voordelen massieve kunststofplinten, de PVC plinten: 

De massieve kunststof plinten zijn van pvc gemaakt, een kunststof materiaal. Deze plinten zijn kras- en stootvast, brandwerend. Kant en klaar, gemakkelijk te bewerken en te plaatsen. Er zijn hoge plinten, platte plak plinten en flexibele hoge plakplinten. Pvc plinten zijn ook te koop met een houtnerfprofiel en kunnen flexibel zijn. Na het plaatsen werken de plinten niet meer.

De flexibele pvc plinten zijn bijzonder geschikt om ronde wanden af te werken. De hoge flexibele plinten geven een watervaste afwerking doordat ze tegen de muur en op de vloer gelijmd worden met een klein gootje op de vloer.

Voordeel van de harde kunststofplinten, HDPS plinten zijn:

Daarnaast zijn er kunststofplinten, de HDPS plinten, gemaakt van hard kunststof. De dikke plinten zijn vaak hol van binnen. Deze plinten zijn harder, stootvast en waterbestendig. Vaak verkocht als overzetplint of kabelgootplint,

Doordat de plinten stevig zijn, kun je ze gemakkelijk monteert worden en geven ze een strak resultaat. Deze kunststofplinten zijn te koop in verschillende modellen, zowel modern als klassiek. Ook de kozijnplinten worden van dit materiaal gemaakt. Deze plinten kunnen afgelakt worden, maar kunnen ook op kleur geleverd worden.

Ruim assortiment plinten bij Bebo Parket

Koop je bij ons een mooie vloer dan leveren we daar uiteraard een bijpassend plint bij. Wij hebben platte plinten en staande plinten in verschillende hoogtes en modellen en van hout, MDF, gegrond of met houtprint of kunststof. Kom dus naar onze showroom om alle vloeren met plinten te bekijken.

Wil je meer weten over onze vloeren of bij producten dan kun je ons ook bellen 0546-750238, mailen info@beboparket.nl of start een live chat via de website www.beboparket.nl

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!