Kurkvloeren kurkparket

Een kurkvloer kopen wordt steeds populairder. Geen wonder, want een kurkvloer kopen geeft fantastische voordelen voor ieder soort interieur. Er is een enorm aanbod in uitvoeringen als het om kurkvloer kopen gaat, waardoor er in ieder interieur, en in iedere woning, winkel- of bedrijfspand een passende kurkvloer te plaatsen is. Kurkvloeren zijn zeer aangename vloeren die vele voordelen bieden. Misschien is een kurkvloer niet de vloer waar u direct aan denkt als u een nieuwe vloer aan wilt schaffen. Toch dringt het besef van de vele voordelen van de kurkvloeren langzaam door. De kurkvloer is namelijk zeer duurzaam en het biedt een aangenaam loopcomfort. Ook is het een feit dat steeds meer mensen in deze tijd bewust naar oplossingen gaan zoeken die hun ecologische voetafdruk verlagen. Zeker bij het inrichten van huizen, bedrijven, overheidsgebouwen enzovoorts, wordt hier tegenwoordig rekening mee gehouden. Bij Bebo Parket kunt u terecht als u op zoek bent naar een goedkope, ecologisch verantwoorde, kurkvloer. Onze medewerkers helpen u graag!

kurkvloer-naturel

Intense Braga AANBIEDING! Deze week extra goedkoop! Bel voor actuele prijzen

Allure Albufeira AANBIEDING! Deze week extra goedkoop! Bel voor actuele prijzen

Charm Faro AANBIEDING! Deze week extra goedkoop! Bel voor actuele prijzen

Lisboa Lisboa AANBIEDING! Deze week extra goedkoop! Bel voor actuele prijzen

Desire Porto AANBIEDING! Deze week extra goedkoop! Bel voor actuele prijzen

Dream Coimbra AANBIEDING! Deze week extra goedkoop! Bel voor actuele prijzen

Moment Estoril AANBIEDING! Deze week extra goedkoop! Bel voor actuele prijzen

Bewuste keuze

Wanneer u voor een kurkvloer kiest, maakt u een ecologisch verantwoorde keuze. Kurk is 100% natuurlijk, de vloeren worden milieuvriendelijk geproduceerd en zijn recyclebaar. Kurkvloeren worden gemaakt van de schors van de kurkeik. Kurkbomen groeien veel in Portugal en het Middellandse Zeegebied. Bij het oogsten van kurk hoeven er geen bomen gekapt te worden. De kurkeik kan zijn schors in negen jaar tijd vernieuwen, waarna er vervolgens een nieuwe oogst kan plaatsvinden.

Kurk laminaat

Een kurkvloer kan bestaan uit de bekende kurktegels of uit kurkparket. Dit zijn kurkplaten die in tegelvorm of stroken gesneden zijn en met de ondergrond verlijmd worden. Op deze manier ontstaat er een geheel met de ondergrond. Het kent echter ook een nadeel, namelijk dat, bijvoorbeeld bij een verhuizing, de kurkvloer niet meegenomen kan worden om in een ander vertrek om opnieuw als vloerbedekking dienst te doen. Voor dit probleem is er tegenwoordig een oplossing: kurklaminaat. Wie weet dat een kurkvloer tijdelijk in een vertrek gelegd wordt, kan er voor kiezen om kurklaminaat te nemen, ook wel klikvloer in kurk genoemd. De kurklaminaat wordt zwevend gelegd. Er is kurklaminaat met een boven- en onderlaag van kurk met een HDF houten plaat als tussenlaag. Dit is een stabiele kurklaminaat. Ook is er een kurklaminaat met een kurkonderlaag en een mooie kurk middenlaag met een doorzichtige PVC toplaag. De PVC toplaag zorgt voor een slijtvaste en onderhoudsarme vloer. En dan is er nog de kurklaminaat die uit een kurkonderlaag en een doorzichtige PVC bovenlaag bestaat. De kurklaag van het kurklaminaat kan gedecoreerd zijn met elk mogelijke afbeelding of kleur. Denk bijvoorbeeld aan een decor van hout of natuursteen en ondertussen profiteert u van de voordelen van het kurk laminaat.

Voordelen van kurkvloeren:

 • Geen super egale ondergrond vereist;
 • Snel en eenvoudig te leggen;
 • Kant en klaar afgewerkt;
 • Heerlijk warme vloeren;
 • Comfortabel;
 • Easy care UV gelakt;
 • 100% natuurlijk materiaal;
 • Flexibel en isolerend;
 • Antistatisch;
 • Hypoallergeen;
 • 10 jaar garantie.

Goedkope kurkvloer

De prijs van kurkvloeren ligt in veel zaken net iets hoger dan de prijs van de laminaatvloer. Toch zijn de vele voordelen het investeren zeker waard. Daar komt bij dat de prijzen van kurkvloeren bij BeBo Parket gegarandeerd de laagste zijn. Zoekt u naar goedkope kurkvloeren, uiteraard zonder op de kwaliteit in te leveren, dan doet u er verstandig aan de showroom van BeBo Parket op te zoeken. BeBo Parket staat bekend om de goedkope kurkvloeren en de voortreffelijke service.  

banner_kurkvloer-980x250

Lees hier de meest gestelde vragen

Kurkvloer, wat is dat?

Voor de kurkvloer wordt de bast van de kurkeik verwerkt tot milieuvriendelijke, duurzame, elastische vloerbedekking die waterbestendig, thermisch en akoestisch isolerend, vuilafstotend en antistatisch, is en heerlijk warm aanvoelt. Soms wordt de kurk, gecombineerd met hdf plank en/of pvc, tot vloer panelen verwerkt.

Wat zijn de voor en nadelen van kurkvloer?

De kurkvloer is een volledig natuurlijk, milieuvriendelijk, duurzaam product dat toepasbaar is in zowel drukbelopen droge ruimtes als ook in vochtige ruimtes bv. de badkamer waar ze zorgt voor een prettig zachte warme vloer die geluiddempend en antistatisch is en bovendien makkelijk schoon te houden is. Een nadeel is dat de combinatie met vloerverwarming niet ideaal is.

Hoe kan je een kurkvloer reinigen?

Naast het regelmatig stof en vuil weg zuigen, is het af en toe klam vochtig afnemen met lauwwarm schoon water de belangrijkste schoonmaak handeling voor de kurkvloer. Wie beslist een reinigingsmiddel wil gebruiken kan hiervoor, heel spaarzaam, een speciaal kurk reinigingsmiddel aan het water toevoegen.

Wat kost een kurkvloer?

Omdat het heel divers is wat de wensen zijn wat betreft kurkvloer soort, afwerking, legmethode, en ook op welke ondergrond de vloer geplaatst wordt, is een prijsindicatie moeilijk te geven. €30,00 tot €50,00 m² voor een zelf gelegde zwevende kurkvloer tot het laten leggen van een vast verlijmde kurkvloer voor €70,00 tot €100,00 m² is een goede richtlijn.