Linoleum

Linoleum is zeker niet kil, maar is een vlakke vloerbedekking. Deze vloer is in vele designs en kleuren verkrijgbaar. De vloer is uitermate vriendelijk voor het milieu en zeer makkelijk in onderhoud.

 

Voordelen linoleum

*snelle en goede warmtegeleiding

*prima te combineren met vloerverwarming

*anti-statisch

*gaat bacteriën tegen, bacteriostatisch

 

Gelige waas linoleum

Het kán zijn wanneer u een nieuwe linoleum vloer heeft deze een gelige waas heeft door de gelige lijnolie. Zo lijkt het dat de kleur anders is dan wat u heeft uitgezocht in de winkel. Door het licht verdwijnt deze waas vanzelf.

 

Kliksysteem

U kunt linoleum eenvoudig zelf leggen met panelen voorzien van een handig kliksysteem. Dit systeem bestaat uit linoleum en kurk op een HDF-drager. Onderling zijn de panelen eenvoudig te verbinden.

 

Ondervloer

Wanneer er verschillen van 2mm of meer zijn in de ondervloer, dan moet deze eerst worden geëgaliseerd. Op vrijwel elke ondergrond kunnen de panelen worden gelegd.

 

Verlijmd

Linoleum wordt verlijmd op de ondervloer, afgezien van het zogenaamde kliklinoleum. De ondervloer moet volledig vlak zijn om zo te voorkomen dat oneffenheden makkelijk tekenen aan het oppervlak.

 

VINYL

Prachtige dessins

Vinyl in de woonkamer is helemaal zo gek nog niet.

Het lijkt in de verste verte niet meer op het ‘zeiltje’ van vroeger.

 

Veel dessins en variatie in kleur biedt de vinylvoer. Vinylstroken combineren het gevoel van hout met de voordelen van kunststof.

 

Prachtige dessins

Niet van echt te onderscheiden zijn de prachtige decors onder de betere kwaliteit. Prachtige dessins met de optiek van planken zijn verkrijgbaar. Ook decors van natuursteen, grindtegels of plavuizen.

 

PVC

Er is een mindere weerstand bij belasting doordat de PVC vinyl bestaat uit geschuimde pvc met een slijtlaag van polyurethaan.  Deze vloer loopt comfortabel en heeft een hoge veerkracht.

 

Duurzaam en slijtvast

Een alternatief voor het traditionele vinyl zijn vinylstroken, ze zijn slijtvast en duurzaam. Dit kunt u zien als een tussenvorm van vinyl in banen en laminaat.

 

Voordelen vinyl

*sfeer en uitstraling van een natuurlijke vloer in huis

*gemakkelijk schoon te houden

*geluiddempend

*geschikt voor gebruik in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling

*goede vochtbestendigheid

linoleum

linoleum