Livink Floor

Livink Floor wordt ook wel ‘the easy Floor genoemd’ en dat is niet voor niets. Dat komt omdat Livink Floor vele kwaliteiten en voordelen heeft. Ten eerste beschikt de vloer over een massieve toplaag van 7 mm edel hout die op een onderlaag van OBS ligt. OBS heeft als eigenschap dat hij zeer sterk is en op die manier ben je er van verzekerd dat deze vloer bestand is tegen het onder andere vervormen en splijten van de vloer. Een massieve vloer zal altijd wat kunnen werken zoals uitzetten en krimpen maar de Livink Floor is daarin tegen veel stabieler vergeleken met andere massieve vloeren.

De Livink Floor is een half massieve plankenvloer.

 

De vloer heeft een breedte van 18 centimeter. Hij beschikt over een vellingkant. Op die manier wordt er een echt planken effect gecreëerd. Maar de vloer kan uiteraard ook geleverd worden zonder de vellingkant. Daarnaast zijn de vloerdelen van Livink Floor kant en klaar afgewerkt met olie of lak naar eigen smaak.

De toplaag van edel hout

 

in combinatie met de onderlaag zorgen er voor dat de vloer een uitstraling en kwaliteit van een massieve vloer krijgt. Daarnaast beschikt de vloer over de eigenschap dat hij geschikt is voor vochtige omstandigheden dankzij de speciale toplaag. Ook kan hij zonder problemen gebruikt worden bij zware last dragende constructies. Hij kan met geen enkel probleem zwevend gelegd worden, maar uiteraard ook zelfdragend en vol verlijmd gelegd worden.

Dankzij de totale dikte van 22 mm is de Livink Floor

 

ook geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast is de vloer te verkrijgen in 14 verschillende houtsoorten zoals onder andere Eik, Padouk, Cumaru, Beuk en nog vele andere houtsoorten. De Livink Floor heet niet voor niets de ‘easy Floor’!

Livink Floor

Livink Floor