Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Ondervloeren voorbehandelen

Inleiding

Wanneer de ondervloer is beoordeeld kan blijken dat de vloer nog niet in orde is. De meeste problemen en oneffenheden zijn te verhelpen. Op deze pagina komt aan de orde hoe problemen kunnen worden opgelost.

Houten ondervloeren repareren

Wanneer de houten ondervloer is beschadigd, is de bedoeling dat de vloer wordt gerepareerd. Allereerst is het van belang dat de oude vloerbedekking wordt verwijderd, voordat er wordt begonnen aan de reparatie.

Vloerbedekking verwijderen

De eerste stap van het repareren van de ondervloer is het verwijderen van de huidige vloerbedekking. Dit kan door middel van een tapijtstripper. Probeer eerst de oude vloerbedekking zo goed mogelijk te verwijderen en maak vervolgens gebruik van de tapijtstripper om de resten te verwijderen.

Een vloer die bestaat uit tegels of graniet hoeft niet eerst verwijderd te worden. Een tegel- of granietenvloer wordt alleen verwijderd wanneer de nieuwe vloer die gelegd gaat worden te dik is. Ook een mozaïekvloer kun je meestal laten liggen. Je gebruikt deze vloer meestal als tussenvloer.

Soms kan het voorkomen dat de oude vloerbedekking asbest bevat. Asbest is schadelijk voor de gezondheid, waardoor het belangrijk is dat een gespecialiseerd bedrijf in asbest wordt ingeschakeld om het asbest te verwijderen.

Repareren

Bij houten vloeren kunnen de volgende problemen ontstaan:

  • Schoteling en naadvorming
  • Verzakte vloeren
  • Ontbrekende spijkers
  • Kieren en gaten
  • Beschadigd hardboard
Ondervloeren voorbehandelen

Schoteling en naadvorming

Als de schoteling niet te groot is, dan hoef je de vloer alleen nog maar te schuren. In plaats van het schuren kan er ook voor gekozen worden voor een houtachtige tussenvloer, zoals een spaanplaat. Het is belangrijk dat deze tussenvloer dik genoeg is om de hoogte verschillen op te vangen.

Bij grotere schoteling treedt meestal grotere naadvorming op. Wanneer een brede naadvorming ontstaat kan deze worden gedicht door de naden op te vullen met bijvoorbeeld houten strippen. Vervolgens wordt de vloer glad gemaakt door middel van egaliseermiddel, platen of egalisatiekorrels.

Mochten de niveauverschillen te groot zijn om egaliseermiddel te gebruiken, dan kunnen de niveauverschillen worden geëgaliseerd met behulp van een bandschuurmachine. Dit is nodig voor een goede vernageling op de ondervloer. Ook bij grote schoteling kun je een grote bandschuurmachine gebruiken.

Ontbrekende spijkers

Controleer of de spijkers nog goed in de vloer zitten. Mochten er spijkers ontbreken, dan moeten er op die plaats schroeven in worden gedraaid. Een spijker kan immers opnieuw recht omhoog komen.

Kieren en gaten

Als je een houten vloer wilt egaliseren, moet je de voegen, kieren en gaten dichten met een stand vaste reparatiemortel.

Beschadigd hardboard

Het is belangrijk dat alle hardboardplaten worden onderzocht of de platen geen gebreken vertonen. Als de hardboardplaten gebreken vertonen of er missen platen, dan moeten er opnieuw nieuwe platen worden aangebracht.

Ondervloeren voorbehandelen

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!