Opletten bij het leggen van vloeren

Vroeger werden houten vloeren altijd vast gelegd. Tegenwoordig worden veel vloeren zwevend gelegd. Het zwevende systeem kwam in de jaren’40 voor het eerst op de markt. Het is gemakkelijker te leggen dan een vast systeem. Een groot nadeel is dat zwevende vloeren veel meer werken dan een vast systeem.

 

In het algemeen geldt dat laminaat en lamelparket zwevend worden gelegd. Lamelparket kan eventueel ook vast worden gelegd. De andere geprefabriceerde vloersoorten worden bij voorkeur vast gelegd.

 

In dit hoofdstuk worden veelgebruikte legmethode behandeld. Er zijn echter veel fabrikanten die allemaal hun eigen legmethode hebben. Lees daarom altijd goed de instructies van de fabrikant. Dit levert het mooiste resultaat op. Daarbij voorkom je op die manier problemen als er later klachten komen. Dit in verband met de garantiebepalingen.

 

In de praktijk komen verschillende methoden aan de orde voor het leggen van laminaat en lamelparket. In deze beschrijving staan de aandachtspunten voor het leggen van de andere geprefabriceerde vloeren. Beboparket  gaat in op het leggen van vloeren.