VOOR HET AANBRENGEN VAN DE VLOERAFWERKING

Bij een ingeslepen vloerverwarming in een droge dekvloer, en bij droogbouwsystemen kan je binnen 24 uur na installatie het vloerverwarmingssysteem gaan verwarmen en direct de parketvloer monteren. Let op! Bij installatie moet de temperatuur van de dekvloer/werkvloer minimaal 15°C zijn om erop te kunnen verlijmen.

Het maximale vochtgehalte bij het aanbrengen van de parketvloer is voor een cementgebonden dekvloer maximaal 1,8% / cm meting. Bij een anhydrietvloer is dit maximaal 0,3 % / cm meting. Vraag de voorschriften van je leverancier.

VOOR EN TIJDENS HET AANBRENGEN VAN DE PARKETVLOER

  • De houten delen moeten volgens verwerkingsvoorschrift van de leverancier acclimatiseren, onder de gebruikelijke om­standigheden van de ruimte waar de vloer komt te liggen. Tijdens deze periode moet de temperatuur niet lager zijn dan 15°C en idealiter niet hoger dan 20°C. De relatieve luchtvochtigheid moet tussen 50% en 65% liggen.
  • Zorg ervoor dat tijdens het aanbrengen van het parket de temperatuur van de werkvloer minimaal 15°C is. Dit moet ook tijdens het aanbrengen van eventuele voorstrijkmiddelen of een egalisatielaag.
  • Gebruik een lijm die volgens de fabrikant geschikt is voor vloerverwarming.

NA HET AANBRENGEN VAN DE PARKETVLOER

  • Verhoog de watertemperatuur met stappen van 5°C tot de maximale watertemperatuur van 32 – 35°C, waarbij de tem­peratuur van de dekvloer nooit hoger mag zijn dan 28°C.
  • Pas geen nachtverlaging toe.

Let op(!)

Om condensvorming te voorkomen is het belangrijk dat de eigenaar van het pand een aantal dagen voordat de vloer gelegd gaat worden de vloerverwarming alvast aan zet.

Opstartprotocol voor ingefreesde vloeren en droogbouw systemen