Plak of een klik PVC-vloer

Een keuze waar veel mensen voor staan, is de keuze tussen een verlijmde– of een klik PVC vloer. Hieronder zou ik de voor en nadelen van deze vormen van PVC-vloeren beschrijven.

Klik PVC-vloer

Het voordeel van klik PVC is dat het geen last heeft van naadvorming. Dat houd in dat deze pvc vloer door het klik systeem zo stevig in elkaar zit dat het niet kan bewegen. Een klik PVC-vloer leg je bijna op de zelfde manier als een laminaat vloer. Je legt deze vloer op een stevige en egale ondergrond met de geschikte ondervloer ervoor. Het voordeel is ook dat u een klik pvc weer kunt meenemen naar een andere woning toe.

Plak PVC-vloer

een plak PVC ligt tegen elkaar dus als de ondergrond werkt, is het wel mogelijk dat er naadvorming ontstaat. Dus bij een plak pvc dient de ondergrond van beton te zijn en egaal, alleen zo kan je een plak pvc vloer goed leggen. Het voordeel is van een plak pvc dat deze beter geschikt is voor vloerverwarming omdat de doorlating van de warmte er veel sneller door heen gaat. Het nadeel is dat je deze vloer niet kan meenemen naar een andere woning toe. Het voordeel is ook bij een plak pvc is dat dan u de bij een aflopende stuk een plak mee kunt laten aflopen omdat een plak pvc vloer een stuk dunner is.

PVC-vloer vs, laminaat

Laminaatvloeren en PVC-vloeren zijn allebei kunststof vloeren. Het verschil zit hem in dat een PVC-vloer volledig uit kunststof bestaat en een laminaat maar deels. Hierdoor is een PVC-vloer beter bestand tegen beschadigingen en vocht. Bij een laminaat is de bovenkant en onderkant van kunststof maar het kliksysteem is van HDF, dat betekent als je de vloer te vochtig gaat dweilen dat er vocht in het HDF kan trekken en dit kan dan uitzetten. En als je luchtvochtigheid te droog is kan een laminaatvloer sneller gaan krimpen en dat is bij PVC geen sprake van. Het voordeel is van een laminaat vloer dat het dikker is en dat het meer oneffenheid opvangt van zichzelf.

Heb je vragen hierover neem dan contact met ons 0546-750238 of info@beboparket.nl

 

Plak of klik PVC-vloer