Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Planchetten stroken vloer

Ondervloeren

  1. Hout: Een houtachtige tussenvloer is vereist.
  2. Monoliet: Er is geen tussenvloer vereist.
  3. Anhydriet: Er is geen tussenvloer vereist.
  4. Zandcement: Er is geen tussenvloer vereist. Het is toegestaan om de planchetten rechtstreeks te verlijmen, zolang de vlakheid van de ondervloer maximaal 3 mm verschilt per meter oppervlakte.
  5. Overige keramiek Graniet: Een houtachtige tussenvloer is vereist. Een tussenvloer is niet vereist, zolang bij de verlijming watervrije lijm wordt gebruikt en de ondervloer ontvet is.

Tussenvloeren

  1. Houten ondervloer: De minimale dikte van de tussenvloer is 12 mm. Broodjes zijn niet toegestaan als tussenvloer.
  2. Keramische ondervloer: De minimale dikte van de tussenvloer is 12 mm.

Zwelruimte

Bij het leggen van de vloer moet je rekening houden met 1 cm zwelruimte rondom de vloer bij 5 meter kamerbreedte. De zwelruimte is nodig, omdat het materiaal uitzet door de lijm.

Legrichting

De tussenvloer dient diagonaal op de houten ondervloer bevestigd te worden. Ten opzichte van de te leggen bovenvloer dient de tussenvloer zo te liggen dat er geen naden van de bovenvloer gelijkliggen aan die van de tussenvloer.

Bevestiging

Er dient volledig verlijmd te worden met 80% hechting op de constructievloer of ondervloer.

Maatvoering

Planchetten zijn van massief hout. Ze zijn circa 5 cm breed, 25 tot 30 cm lang en ongeveer 10 mm dik.

Schuurgang

Bij het schuren dient onderscheid gemaakt te worden tussen het schuren van een tapisvloer die in stroken is gelegd en een tapisvloer die in een patroon is gelegd.

Stroken

Het verdient aanbeveling de eerste schuurgang ‘diagonaal’ (in een hoek van ongeveer 30 graden op de richting van de vloer) uit te voeren. Hierdoor is de vloer beter effen te krijgen. De overige twee schuurgangen dienen in de lengterichting van de vloer te worden uitgevoerd. De korrelgrootte van de eerste schuurgang moet 40 tot 60 zijn. Voor de tweede respectievelijk derde schuurgang wordt een korrelgrootte van 80 respectievelijk 120 aanbevolen.

Visgraat

De eerste schuurgang bij visgraat dient diagonaal op de legrichting van het hout plaatst te vinden (korrel 40 tot 60). Vanaf de tweede schuurgang is deze richting niet per se meer noodzakelijk (aanbeveling korrel 80). Bij de derde schuurgang dient met het licht mee geschuurd te worden. De korregrootte  van de laatste schuurgang dient 120 te zijn. De derde en vierde schuurgang dienen dwars op elkaar plaats te vinden. Eventuele kan een extra schuurgang worden toegevoegd met korrelgrootte 150. Ook kan de vloer dan gepolijst worden. Deze laatste schuurgang is niet mogelijk bij vloeren waar wordt gewerkt met olie.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!