Profielen aluminium

Plinten en deklatten gebruik je om de zwelruimte langs de wand af te dekken. Voor het overdekken van overgangen gebruik je profielen, bijvoorbeeld de overgang van de ene naar de andere vloerbedekking.profielen aluminium zijn uitermate geschikt

Basisprofiel

Een basisprofiel vormt de basis van het profiel. Het is het gedeelte dat je aan de vloer bevestigt meestal met schroef en plug. Daarop bevestig je het definitieve profiel ( één van de volgende soorten). Het uiteindelijke profiel kun je  er aan vast klikken. De zichtzijde werk je af met houtfineer in de kleur van de vloer door er  een fineerstrip op te plakken.

Uitvlakprofiel

Met een uitvlakprofiel kun je hoogteverschillen opvangen. Dit gebruik je bijvoorbeeld bij de overgang van laminaat naar tapijt.

Afsluitprofiel

Een afsluitprofiel gebruik je bij de overgang van twee verschillende soorten vloerbedekking ( op gelijke hoogte) waarbij je een zwelruimte nodig hebt.

Je hebt ook speciale afsluitstrips voor laminaat. Hiermee maak je de overgang tussen laminaat en een andere vloersoort. 

Overgangsprofiel

Een overgangsprofiel gebruik je bij de overgang van twee verschillende soorten vloerbedekking waarbij een zwelruimte nodig is. Deze kun je bovendien gebruiken tussen twee vertrekken als je aan beide kanten zwelruimte nodig hebt.

U-profiel

Een U-profiel gebruik je bij een deurmat of luik. Je kunt dit profiel ook gebruiken bij overgang tussen twee verschillende soorten harde vloerbedekking, bijvoorbeeld van lamelparket naar plavuizen. Binnen het profiel moet je een zwelruimte aanhouden; deze ruimte moet even groot zijn als elders.

H-profiel

Een H-profiel kun je gebruiken als afscheiding tussen het lamelparket van twee kamers. Je kunt dit profiel ook toepassen als overgang tussen een geprefabriceerde vloer en tapijt.

T-Profiel

T-profiel: deze gebruik je als overgang van twee verschillende soorten vloerbedekking op gelijke hoogte.