Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Tapis Parket

Een tapis vloer is een houten vloer die is opgebouwd uit smalle plankjes. Deze vloer kan in verschillende patronen gelegd worden. Een tapis vloer is een ambachtelijk parket en vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Het parket is dun en na verlijming en schuren ontstaat er een egale houten vloer, die op een tapijt lijkt. De term tapis betekent dan ook tapijt, je spreekt het uit als tapie. De meeste verkochte tapis vloeren zijn van massief eiken.

Tapis parket

Hoe wordt Tapis parket gelegd?

De tapis plankjes worden op een tussenvloer van spaanplaat, underlayment of op een mozaïek ondervloer verlijmd en/of genageld. Na het leggen wordt de vloer meerdere keren geschuurd zodat er een egale vloer ontstaat. Hierna wordt de vloer behandeld. Over het algemeen wordt dit met een wasolie gedaan. Zo ontstaat er een natuurlijke matte uitstraling. De vloer is hierna goed te onderhouden. Wil je toch een glans op de vloer? Laat de tapis vloer dan aflakken met een speciale vloerlak.

Doordat een tapis vloer uit massief hout bestaat kan de vloer meerdere malen geschuurd en opnieuw behandeld worden. Zo gaat de vloer toch bijna een leven lang mee.

Een patroonvloer, wat houdt dit in?

Een tapis parket kan in verschillende vormen gelegd worden. De plankjes zijn daarom ook in verschillende maten te koop. Natuurlijk als een strokenparket. De bekendste vorm van een tapis parket is dat het in een visgraat patroon wordt gelegd. Met een band en bies langs de kanten krijgt de vloer een luxe uitstraling.

Ook kan de tapis vloer in een Hongaarse of Weense punt gelegd worden of bijvoorbeeld in een blokpatroon. Met tapis zijn er veel verschillende mogelijkheden, je kunt dus ook zelf een patroon bedenken.

De afmetingen van de vloerdelen

Omdat de tapis vloer in zoveel verschillende patronen te leggen is, zijn er verschillende afmetingen die geleverd kunnen worden.

Afhankelijk van het patroon en de lengte zijn de plankjes tussen de 6 mm en 10 mm dik. De breedte varieert van ongeveer 7 tot 9 cm.

De lengte van de plankjes is sterk afhankelijk van het gewenste patroon. Voor een strokenpatroon zijn de planken 50 cm tot 150 cm lang. Planken voor een visgraatvloer of blokpatroon hebben een lengte in een veelvoud van de breedte.

Omdat de grote patroonvloeren een trend zijn en de moderne droogtechnieken het toelaten, worden de patroonvloeren ook geleverd in hele grote formaten. Uiteraard zijn deze planken dan ook wat dikker. Vaak hebben deze vloeren een rustieke uitstraling die een stoere en trendy vloer geven.

Wat maakt een tapis vloer zo aantrekkelijk?

  • In verhouding met andere patroonvloeren is deze vloer niet zo duur. Dit komt omdat de vloer uit dunne planken bestaat. Deze planken zijn niet voorzien van een mes en groefverbinding en worden koud tegen elkaar aan gelijmd.
  • De vloer kan in veel verschillende patronen gelegd worden, je kan eventueel ook zelf een patroon bedenken.
  • Een tapis vloer is door de manier van leggen ook geschikt om op een vloerverwarming te plaatsen.
  • Door de verlijming op de ondervloer is de geluidsdemping optimaal.

Kwalitatief tapis parket tegen een scherpe prijs

Voor een kwalitatief tapis parket van een hoogwaardige kwaliteit ga je naar Bebo Parket. Wij hebben een ruime keuze in deze vloeren. Daarnaast kopen onze eigen inkopers regelmatig mooie partijen op. Wij verkopen ze uiteraard tegen de laagste prijzen van Nederland. Heb je nog vragen over tapis of wil je andere informatie? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch via 0546-750238, per mail info@beboparket.nl of start een live chat via de website www.beboparket.nl

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!