Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Tips bij het vloeren leggen

Er zijn verschillende obstakels die je bijna bij iedere vloer tegenkomt: verwarmingsbuizen en deurposten. Ook kan het voorkomen dat je een geprefabriceerde vloer oven een kruipluik moet leggen. Van belang is dat je ook bij obstakels de juiste zwelruimte aanhoudt.

Verwarmingsbuizen

In de meeste ruimtes bevinden zich verwarmingsbuizen. Teken op het betreffende prefabdeel de dikte en het middelpunt van de buis af.
Boor het gat in het prefab vloerdeel. Houd hierbij rekening met de zwelruimte van het hout.
Zaag daarna het prefabdeel dwars door de gaten af.
Breng de lijm aan en plaats het deel tegen het andere deel.
Gebruik ook hierbij afstandblokjes.

Deurposten

Bij deurposten kun je het beste een stukje van de onderkant van de deurpost afzagen. Dit kan alleen bij houten deurposten. Een nadeel van deze methode is dat je de deurpost blijvend beschadigd. Overleg hierover dus met de klant.

Zaag de lijst met een fijngetande zaag iets boven het prefab vloerdeel af en verwijder het onderste stukje deurpost. Nu kun je het prefabdeel onder de deurpost schuiven.

Als er geen stukje van de deurpost kan of mag worden afgezaagd, kun je met een profielmeter een mal maken. Dit is een slimmere methode dan het inmeten (dat ook vaak wordt gedaan).

Kruipluik

Er zijn drie manieren om een geprefabriceerde vloer te leggen over een kruipluik

  • De geprefabriceerde vloer op het luik uitzagen
  • Het luik markeren met zaagsneden
  • Het luik markeren met schroeven

Uitzagen

Je moet eerst het luik uitzagen en de geprefabriceerde delen op het losse luik aanbrengen. Daarna bies je het luik en de vloer rondom af met een band.

Markeren met zaagsneden.

Je kunt de vloer ook over het luik doorleggen. De hoeken van het luik zaag je een klein stukje in. Hierdoor ontstaan op die hoeken zaagsneden.

Als het luik open moet, moet je eerst een gat boren. Vervolgens zaag je het luik met een cirkelzaag met een geleiderrail open. Een geleiderrail is een groef voor de voet van de zaagmachine. Deze zorgt ervoor dat je recht zaagt. Daarna kan het luik weer worden afgewerkt met band.

Markeren met schroeven

Op de hoeken van het luik kun je een aantal koperen schroeven in de geprefabriceerde vloer plaatsten. Als het luik weer open moet, kun je op de plaats van de schroeven de boormachine gebruiken om een gat in de vloer te maken. Vervolgens kan met een decoupeerzaag het luik open gezaagd worden.

Dit zijn goede tips voor het leggen van de vloeren.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!