Acclimatiseren van laminaatAcclimatiseren laminaatvloer Bebo Parket

Het acclimatiseren van laminaat is een zeer eenvoudige klus waar veel mensen soms nog een aantal vragen over hebben. Acclimatiseren is een kleine moeite en kan voor een groot verschil zorgen. Waarom het noodzakelijk is en hoe het acclimatiseren werkt, kunt u lezen in deze tekst. Als u deze tips aanhoud bent u gegarandeerd van een prachtige laminaatvloer waar u jarenlang van kan genieten.

Waarom moet laminaat acclimatiseren?

Ondanks een laminaatvloer niet volledig uit echt hout bestaat, zet laminaat uit en krimpt het ook. Dit komt door temperatuur verschillen. Wanneer u een laminaatvloer heeft aangeschaft, is het belangrijk dat laminaat kan wennen aan de kamertemperatuur in de desbetreffende ruimte. Als dit niet gebeurd, kan het laminaat beschadigen of kan u op den duur problemen krijgen met uw vloer.

Hoe werkt acclimatiseren?

Laminaat acclimatiseren kost niet veel moeite. Het vraagt alleen wat van uw tijd. Het is daarom belangrijk dat u het acclimatiseren altijd meeneemt in uw planning. Het is een heel eenvoudige klus en het kan heel wat ellende voorkomen als u hier rekening mee houd. Afhankelijk van de temperatuur krimpt of zet het laminaat uit nadat je het in de desbetreffende ruimte hebt geplaatst. Het laminaat hoeft niet perse uit de verpakking gehaald te worden. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is wachten tot het lang genoeg heeft kunnen acclimatiseren.

Hoe lang moet laminaat acclimatiseren?

Een laminaatvloer moet minstens 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Dit is de tijd die laminaat nodig heeft om zich aan te passen aan de temperatuur en de luchtvochtigheid van de omgeving. De tijd die je ‘verliest’ aan het acclimatiseren, haal je al snel weer in dankzij de eenvoudige installatie van laminaat.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek