Hoelang duurt het leggen van laminaat?Tijdsduur leggen laminaat Bebo Parket

Bent u van plan om zelf uw laminaatvloer te gaan leggen? Als u nog niet vaak een laminaatvloer heeft gelegd, of er nog geen ervaring mee hebt, dan is het lastig in te schatten hoeveel tijd je voor deze klus nodig zal hebben. De tijd die in deze klus gaat zitten is afhankelijk van een aantal factoren. Om het leggen van een laminaatvloer voor u wat gemakkelijker te maken geven wij hier een aantal tips.

Afhankelijke factoren

De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van:
– de toestand van de ondervloer
– de tussenvloer en de manier waarop deze geplaatst dient te worden
– de legmethode van het laminaat
– de hoeveelheid vierkante meters
– eventuele obstakels
– eventuele nabewerkingen
– gekozen randafwerking
– aantal helpende mensen bij het leggen van de vloer

Leg plan maken

Om het leggen van een laminaatvloer gemakkelijker te maken is het handig om voor uzelf een leg plan op te stellen. Dit kunt u doen door bepaalde factoren te noteren. Hierbij kunt u denken aan:
– de grootte van de ruimte
– de gereedschappen en machines die u nodig heeft
– de benodigde materialen
– de legmethode en legrichting
– een planning met daarin de geschatte tijd die iedere handeling nodig heeft

Uitvoering

Voor de uitvoering is het handig om uw leg plan te gebruiken. In dit schema heeft u voor uzelf genoteerd welke handelingen hoeveel tijd nodig hebben. Hierdoor kunt u gemakkelijk inschatten hoeveel tijd u voor iedere klus nodig heeft. Op die manier kunt u de verschillende werkzaamheden van het leggen van uw laminaatvloer ook gemakkelijk inplannen. Als u geen volledige dagen, maar bijvoorbeeld alleen dagdelen de tijd voor het leggen van uw vloer, kunt u het gemakkelijk indelen in verschillende dagen. Een laminaatvloer hoeft niet moeilijk zijn om te leggen en kan daardoor in één dag al gelegd zijn.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek