Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Is laminaat onroerend goed

Bij de verkoop van onroerend goed geld dat alles wat nagel of spijker vast verbonden is met het te verkopen object er niet uit gehaald mag worden maar bij de verkoop hoort.  Laminaat dat zwevend gelegd is, is roerend goed en mag dus mee verhuizen. Een vloerbedekking die vastgelijmd is of gespijkerd geld als onroerend goed en moet blijven liggen.

Is laminaat vochtbestendig

Standaard laminaat bestaat uit een kunststof boven en onderlaag met daartussen een houten kern met het houten kliksysteem daaraan vast. Het kliksysteem is niet met kunststof overdekt en bij vocht problemen is dat het zwakke punt. Vocht dat op de vloer blijft liggen heeft kans om, via de naad tussen twee laminaat delen, in het hout te trekken. Vocht dat vrijwel direct wordt opgenomen met een droge doek kan geen kwaad. Het probleem is meestal niet het vocht dat van bovenaf, zichtbaar, op het laminaat komt, maar het probleem schuilt meestal in optrekkend vocht uit kelder of kruipruimtes. Een waterdichte folie onder het laminaat helpt dit vocht probleem te voorkomen. Naast het standaard laminaat is er laminaat geschikt voor natte ruimtes. Deze laminaat soort is wel vochtbestendig door dat ook het kliksysteem met een beschermlaag overdekt is.

Is laminaat leggen moeilijk

Het in elkaar klikken van laminaat is heel eenvoudig. Zo bezien is laminaat leggen niet moeilijk. Maar het laminaat moet in een vertrek gelegd worden en het hangt er erg vanaf, welke maten dit vertrek heeft en of de muren recht zijn en haaks ten opzichte van elkaar staan. Een beetje doe het zelf ervaring is dus wel gewenst. Belangrijk is dat de eerste rij laminaat planken heel nauwkeurig gelegd worden dan volgen de anderen als vanzelf. Zorg ook voorgoed gereedschap.

Is laminaat houtafval

Hoewel laminaat overtrokken is met kunststof, behoort het afgevoerd te worden als houtafval. Laminaat bestaat voor ongeveer negentig procent uit hout. Bij het vuil verzamelpunt zijn er drie soorten houtafval te onderscheiden namelijk a hout, dat is onbehandeld hout dat gerecycled kan worden, b hout, dit is hout van mindere kwaliteit dat voor bijvoorbeeld pallets of biobrandstof wordt gebruikt, en c hout, dat is behandeld en geïmpregneerd hout zoals tuinhout of bielzen, dit hout wordt als rest afval beschouwd. Het laminaat hoort in de bak met b hout.

Is laminaat inboedel of opstal

De vraag of laminaat onder de inboedel of onder de opstal valt is heel makkelijk te beantwoorden met de volgende standaardregels:  Onder de opstalverzekeringen vallen alle onderdelen van je huis die je niet kunt weghalen zonder dat er flinke beschadiging ontstaat. Onder inboedelverzekering valt alles dat je kunt meenemen zonder dat je het hoeft los te maken van de woning en het daarmee beschadigt. Dit betekent dat laminaat dat verlijmd is of vastgespijkerd onder de opstal valt en laminaat dat klik laminaat onder de inboedel valt.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!