Isolatie onder Laminaat

Als je een laminaat vloer gaat leggen is het belangrijk dat je een goede isoleerde ondervloer eronder legt. Hieronder vindt je de verschillende opties die je kunt pakken qua ondervloeren bij ons.

 

Welke laminaat isolatie ondervloer heb je nodig in je woning

Heb je een nieuwbouw woning waar de vochtpercentage nogal hoog is? Dan raden wij aan om een vochtwerende ondervloer eronder te plaatsen. Heb je een wat oudere huis met een houten afwerkvloer erin? Dan raden wij aan om er om egaliserende ondervloer eronder te plaatsen. Allebei de ondervloeren zowel voor de beton vloer als voor de houten vloer hebben een isolerende werking. Alleen de ene ondervloer is specifiek gericht op de vochtwerendheid en de andere op het egaliseren van je basis vloer. als je een laminaat isolatie ondervloer nodig hebt dan kun je er beter voor zorgen dat het een vochtwerende laag is, die zorgt ervoor dat het laminaat niet krom trekt.

 

Soorten isolerende ondervloer op beton vloeren

Ondervloeren voor op een beton of egale ondergrond. Wij hebben een zwarte folie ondervloer deze is ongeveer 2,5mm dik deze is geschikt voor vloerverwarming. Deze ondervloer is vochtwerend en deze ondervloer plaats je op een egale afwerkvloer. De ondervloer heeft een geluidsdemping van 18DB dat betekend dat de ondervloer geschikt is om in appartementen te gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een rubbere ondervloer deze ondervloer heeft ook een dikte van ongeveer 2,5mm alleen deze ondervloer is nog weer extra dempend vergeleken met de zwarte folie ondervloer.

 

Ondervloeren voor op een houten ondergrond.

Wij hebben hiervoor groene vilt platen van 7mm dik leverbaar. Deze ondervloer egaliseert en isoleert de houten ondergrond, stel dat uw vloer niet vlak is dan is dit de juiste ondervloer. Wij hebben ook een nieuwe soort ondervloer XPS platen deze ondervloer kan zowel op een beton vloer als op een houten vloer. Deze ondervloer is gemaakt van een speciaal schuimlaag wat een egaliserende werking heeft en ook nog eens extra dempt. De ondervloer is 5mm dik en heeft een geluidsdemping tot 21DB, hierbij wordt ook een certificaat bij geleverd speciaal voor in appartementen.

 

 

 

ondervloeren