Laminaat dweilen

Veel mensen vragen zich af of je een laminaatvloer wel nat kan afnemen. Laminaat beschikt over een beschermende melamine laag. Deze melamine laag is een verharde laag die het laminaat beschermd tegen vocht en vuil. Hierdoor kunt u de laminaatvloer gerust dweilen. U dient dan wel het juiste schoonmaakmiddel te gebruiken om uw laminaatvloer te beschermen tegen onder andere slijtage.

Vochting dweilen

Laminaat dweilen Bebo Parket

U kunt uw laminaatvloer dus gerust af en toe dweilen. Let er wel op dat u niet teveel water gebruikt, want als er te lang een grote hoeveelheid water op het laminaat ligt kan het laminaat gaan opzwellen. Ook kunt u het beste lauw water gebruiken. Gebruik als schoonmaakmiddel een laminaatreiniger.

Ongeschikte schoonmaakmiddelen

Er zijn een aantal schoonmaakmiddelen welke u beter niet kunt gebruiken bij het dweilen van uw laminaatvloer. Deze middelen kunnen namelijk schade aanbrengen aan uw laminaat. U kunt hierbij denken aan:
– schuurmiddelen
– chloor
– ammoniak
– azijn

Onderhoud set voor laminaat

Het is belangrijk dat u voor het dweilen van uw laminaatvloer een geschikt schoonmaakmiddel gebruikt. Voor het juiste onderhoud voor uw laminaatvloer bieden wij een onderhoud set aan (linkà onderhoud set). Deze onderhoud set bevat het wax & clean schoonmaakmiddel. Dit is speciaal voor laminaat en reinigt de vloer op de juiste manier. Daarnaast zorgt wax & clean er voor dat het laminaat zijn kleur behoud en niet snel dof wordt.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket