Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Laminaat dweilen

Veel mensen vragen zich af of je een laminaatvloer wel nat kan afnemen. Hoewel laminaat nauwelijks onderhoud vraagt en in de dagelijkse praktijk stofzuigen of stofwissen voldoende is, is af en toe opfrissen door een dweilbeurt ook prettig. Laminaat is opgebouwd uit een melamine onderlaag, een stevige houten tussen laag, hierop eventueel een dun decor laag en tenslotte een verharde, kunststof, toplaag, die het laminaat beschermt tegen slijtage, vuil en vocht. Hierdoor kunt u de laminaatvloer gerust nat afnemen. Toch zijn er nog wel een paar punten van aandacht.

Vochting dweilen

U kunt uw laminaatvloer dus zonder bezwaar af en toe dweilen. Als er iets kleverigs is gemorst of u ziet een vlek kan dit het beste direct met een vochtig doekje weggewerkt worden. Een keer per twee weken dweilen is dan ruim voldoende. Let er wel op dat u niet te veel water gebruikt. Het zou dan kunnen gebeuren dat er vocht, via de naden, de houten tussen laag bereikt waardoor er de kans bestaat dat deze gaat opzwellen. Om deze reden is het verstandig is een platte dweilstok te gebruiken in plaats van een mop. De dweil dient u geregeld in lauwwarme water schoon te spoelen en vervolgens uit te wringen tot klam vochtig. Aan het dweilwater kunt u als schoonmaakmiddel een geschikte laminaatreiniger toevoegen. Van groot belang is hier zuinig mee om te springen. Te veel laminaatreiniger in het dweilwater geeft een tegengesteld effect, en zorgt ervoor dat uw laminaatvloer na verloop van tijd dof wordt.

PVC vloer dweilen

Ongeschikte schoonmaakmiddelen

De toplaag van het laminaat zorgt ervoor dat vuil makkelijk loslaat zodat een schoonmaakmiddel over het algemeen niet per se noodzakelijk is. vindt u het prettiger een schoonmaakmiddel te gebruiken of bent u gehecht aan de frisse geur van een dergelijk middel kies dan voor een goede laminaat reiniger. Er zijn een aantal schoonmaakmiddelen die u beter niet kunt gebruiken bij het dweilen van uw laminaatvloer. Deze middelen kunnen namelijk schade toebrengen aan uw laminaat. U kunt hierbij denken aan:

  • Schuurmiddelen
  • Chloor

Schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger en groene zeep beschadigen niet de laminaat vloer maar laten een nauwelijks zichtbaar vettige film laag achter, die ervoor zorgt dat de vloer meer vuil aantrekt en er, na verloop van tijd, dof uit gaat zien.

Onderhoud set voor laminaat

Een laminaatvloer die goed behandeld wordt, behoudt zijn volle kleur en glans. Voor het juiste onderhoud voor uw laminaatvloer bieden wij een onderhoud set aan (link onderhoud set). Deze onderhoudsset bevat het wax & clean schoonmaakmiddel. Dit middel is speciaal voor laminaat ontwikkeld en reinigt de vloer veilig, snel en effectief.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!