Laminaat met Portugees tegelmotief

Als het over laminaat vloeren gaat wordt nog steeds vaak aan een vloer met een hout look gedacht. Toch klopt dit beeld niet meer. Er is zoveel meer mogelijk. De kwaliteit van de foto prints die gebruikt worden, en de technieken bij het fabriceren van laminaat zijn dusdanig verbeterd, dat het mogelijk is laminaat met veel verschillend uiterlijk te maken. Bijvoorbeeld steen, marmer, beton, leer en ook tegels. Het tegel laminaat is er tegenwoordig niet alleen in uni kleuren maar ook in de Portugese tegel motieven. De mogelijkheden hiermee lijken wel oneindig. Er zijn veelkleurige tegels voor een warme vrolijke mediterrane vloer. De vloer lijkt met tientallen vierkante tegeltjes belegt te zijn die ieder een verschillend motief hebben. Dezelfde vloer is er ook in een kleur van schillende nuances. Een heel andere uitstraling geeft de laminaat tegelvloer met een patroon dat zich telkens herhaald. Vaak uitgevoerd in een of in een heel beperkt aantal kleuren. Met een laminaat tegelvloer is het mogelijk de sfeer te creëren die de schitterende handgemaakte Portugese tegels verspreiden, en ondertussen te profiteren van de voordelen die een laminaatvloer biedt. 

 

Laminaat naar de stort

Laminaat dat afgevoerd moet worden kan naar de stort. Elke gemeente heeft zijn eigen specifieke regels maar in het algemeen kan gezegd worden dat laminaat niet valt onder bouw en sloopafval, maar onder grof huisvuil. Op de stort moet het afgeleverd worden in de container voor hout. Er staan drie houtcontainers A onbehandeld hout, B-hout van mindere kwaliteit, D behandeld geïmpregneerd hout. Laminaat afval behoort in de hout afvalbak B. Het kan hergebruikt worden bij het maken van bijvoorbeeld pallets.

 

Laminaat naar containerpark

Laminaat resten die over blijven of afval van de sloop van een oude laminaat vloer moet aangeboden worden bij een containerpark, waar het op de juiste wijze verwerkt kan worden. Het moet gedeponeerd worden in de container voor B-hout. Het materiaal uit deze container wordt verbrand voor energie recuperatie.

 

Laminaat naar milieu straat

Bij het leggen van een laminaat vloer zullen er altijd wel resten over blijven. Ook als een laminaat vloer gesloopt wordt moet afval afgevoerd worden.  Laminaat afval behoort tot de categorie grof huisvuil. Als het naar de milieu straat gebracht wordt moet het in de container voor hout gegooid worden. Meestal staan er drie bakken voor verschillend houtafval. Laminaat hoort in de bak van de B-klasse. Bij sommige milieu straten is nog een vierde bak, voor overig houtafval. Is dit het geval dan moet het laminaat in deze bak gedaan worden.