Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat Vergelijken

Hoe kunt u het beste laminaat vergelijken met elkaar

Om laminaat te vergelijken is het belangrijk om te weten waar het u om gaat. Is het om de uitstraling, dus het uiterlijk van het laminaat, of is het juist de bedoeling de kwaliteit van het laminaat te vergelijken, of gaat het over het vergelijken van de prijs die voor een laminaat vloer wordt gevraagd. Het beste is het om al deze factoren mee te wegen.

appels met peren

De uitstraling van het laminaat

Wat het uiterlijk van het laminaat betreft is het verstandig te zoeken naar een bedrijf waar daadwerkelijk iets te kiezen valt. Veel zaken die zich laminaat specialisten noemen hebben inderdaad een royale keus, maar toch is die keus beperkt tot de soorten van één of misschien enkele laminaat merken. Ook is het lastig wanneer laminaat, wel is waar in een prachtige showroom, vergeleken moet worden aan de hand van kleine voorbeeld plankjes of voorbeeld borden van beperkte afmeting.

Bij BeBo Parket is de situatie totaal anders. In de immense hal staan naast haar eigen laminaat lijn, twenterand flooring, manshoge voorbeeld borden van de vele andere, gerenommeerde, laminaat merken uit heel Europa. Laminaat in alle mogelijke kleuren, maten en decors. Met of zonder V-groef. Gelegd in wildverband, als visgraatvloer of met Hongaarse punt. Niet alleen laminaat met de natuurgetrouwe uitstraling van vele houtsoorten, maar ook met het decor van verschillende soorten natuursteen of keramiek tegels. Natuurlijk kunnen de vloeren ook buiten, bij het daglicht, worden bekeken. Op deze manier kan er een goede vergelijking gemaakt worden tussen de vele laminaat vloeren en kunt u bepalen welke laminaatvloer, uiterlijk bij uw wensen past.

De kwaliteit van het laminaat

De kwaliteit van het laminaat hangt voor een deel samen met het gebruikte materiaal waar het uit bestaat voor een ander deel uit de dikte van de laminaat plank. Over het algemeen bestaat de kern van een laminaat deel uit een, watervast verlijmde houten MDF-plaat of -HDF plaat. Een HDF-plaat is sterker samengeperst waardoor deze stabieler is, minder gevoelig voor vocht is en een betere indruk weerstand heeft dan de MDF-plaat. De onderlaag van deze kern is van waterdicht kunststof. De bovenlaag bestaat uit een fotoprint die het laminaat haar uiterlijk geeft afgedekt met een of meerdere lagen transparante melaminehars. De dikte van de plank is meestal tussen de zes en veertien millimeter.

Om het voor de consument makkelijker te maken heeft het laminaat een code, de zogenoemde gebruikers klasse, die een richtlijn geeft bij het vergelijken van het laminaat Aan de hand van deze code en pictogrammen is in één oogopslag duidelijk voor welk gebruik het laminaat geschikt is. Als bijvoorbeeld de code AC1 /klasse 21 op de verpakking van laminaat staat, duidt het AC-getal de slijtvastheid van de toplaag aan. Dit getal loopt van één naar zes. Het eerste getal van de klasse code geeft het gebruikers doel aan, en begint bij cijfer twee voor residentieel of huiselijk gebruik. Dit wordt als pictogram aangegeven met de afbeelding van een huis.

Daarnaast is er nog commercieel gebruik aangeduid met het cijfer drie en het pictogram van een vierkant gebouw, en industrieel gebruik dat het cijfer vier en het pictogram van een fabriek heeft. Het tweede getal van de klasse code geeft de belastbaarheid van de laminaatvloer aan in de cijfers één tot vier met als pictogram één tot vier poppetjes. Op deze manier is het voor de gebruiker in een oogopslag duidelijk voor welk doel het laminaat geschikt is.

Prijs-kwaliteitsverhouding
Aan een product van goede kwaliteit hangt over het algemeen ook een hoger prijskaartje door de duurdere grondstoffen en bewerkingen die er nodig zijn. Toch is dat niet het enige dat de prijs bepaald. Het laten importeren door een groothandel, een dure luxueuze winkel inrichting, een winkelpand op een dure locatie, het kleine aantal vloeren dat per week verkocht wordt heeft een veel grotere invloed op de prijs die voor een laminaatvloer moet worden gevraagd. Omdat BeBo Parket een groothandel is die rechtstreeks uit heel Europa kwaliteit laminaat importeert in verbazingwekkend grote hoeveelheden, en vervolgens deze vloeren vanuit haar eigen hallen verhandeld is de laminaat prijs hier, ook van de bekende merken, ongekend laag. Vergelijk dus vooral meerdere website en winkels en maak dan uw besluit. Wij kunnen u garanderen dat wij met ons assortiment laminaat onder elke prijs doorgaan. Vindt u dit laminaat elders goedkoper dan gaan wij eronder door.

Tip voor het vergelijken van het laminaat
Vergelijk altijd appels met appels en niet appels met peren. Hiermee bedoelen wij te zeggen, let goed op de voorwaarden en wat er nog bij komt bij het aanschaffen van een vloer. Vraag altijd of het om restpartijen gaat, of, wanneer erbij staat gratis ondervloer en plinten, of het om dezelfde aantal m2 gaat als uw laminaat vloer.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!