Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Wat is laminaat?

Omdat je een blog leest op de website van Bebo Parket, denk ik dat je vast wel weet wat laminaat is. Hier bedoel ik de laminaatvloeren die bij ons in de fabriek verkocht worden. Een vloer die opgebouwd is uit verschillende lagen met een print ertussen, daarom de naam laminaat. Meestal is dit met houtlookprint, maar je ziet ook veel natuurtegelprints, betonlook of fantasie prints. De vloerdelen bestaan uit een MDF of HDF-drager waaraan zich ook het klik systeem bevindt. De laminaatvloer is nog altijd de meest verkochte vloerbedekking. Dit komt omdat de vloer veel voordelen kent: goed betaalbaar, zelf te leggen, gemakkelijk in onderhoud, geschikt voor de hele woning, en enorme keuze.

Wat is HPL

Hpl is een plaatmateriaal. HPL betekent High Pressure Laminate. In de volksmond wordt dit ook wel laminaat genoemd, of kunststofplaat. Deze platen bestaan dus ook uit verschillende lagen. De kern bestaat uit houtvezel en/of papierpulp met fenolhars. Dit wordt onder hoge druk bij een hoge temperatuur tot een plaat geperst. Hierdoor ontstaat er een bijzonder harde massieve plaat. De toplaag bestaat uit verschillende lagen melaminehars. Deze laag is bijzonder hard en zodoende kras en slijtvast. Het totaalproduct is een plaatmateriaal dat slagvast, waterdicht, hard, vormvast en zonbestendig is. Door deze plaat op een drager te verlijmen is deze voor verschillende doeleinden bruikbaar.

Laminaat versus HPL

Beide bestaan uit diverse lagen zodat ze allebei laminaat worden genoemd.  Laminaat is een vloerbedekking. HPL is een plaatmateriaal dat vroeger alleen buiten werd gebruikt, vaak als gevelbekleding. Tegenwoordig staat het ook bekend als plaatmateriaal voor interieurtoepassingen. Met een drager van HDF kan HPL ook als een vloerbedekking gebruikt worden.

Wat zijn de kenmerken van HPL

Hpl heeft veel positieve eigenschappen, vandaar dat de platen ook op zoveel manieren toepasbaar zijn.

  • Watervast
  • Kras en slijtvast
  • Slagbestendig, bijzonder handig bij gevelbekleding, dus moeilijk te vernielen en ook nog eens graffiti bestendig
  • Bestand tegen veel chemische producten
  • Warmtebestendig
  • Kleurvast dus lichtecht
  • Hygiënisch, dus ook voedselvriendelijk.
  • Wordt gemaakt in verschillende kleuren en designs. Onder de toplaag van melaminehars kan kleur, een print of houtfineer verwerkt worden
  • Brandwerend
  • Kan zelf met een geprofileerde melaminehars afwerklaag geproduceerd worden

HPL voor interieurtoepassingen

Een HPL-plaat is maar 0,7 mm tot 0,9 mm dik maar kan verwerkt worden voor veel doeleinden binnenshuis. Door de platen op dragers te verlijmen, is het materiaal beter toe te passen. HPL wordt verlijmd op multiplex, massief hout, spaanplaat, meubelplaat, MDF, HDF, metaal, hardschuim of gipsplaat

Zo worden er deuren, kasten, desks etc. van HPL gemaakt Omdat dit materiaal geen vuil vasthoudt, wordt het vaak gebruikt daar waar hygiëne heel belangrijk is. Denk aan steriele ruimtes als operatiekamers, laboratoria, apothekers, artsen, maar ook in de levensmiddelenindustrie, horeca en thuis in de keuken.

In moderne interieurs zie je dit plaatmateriaal als wand en/of kastenwand, keuken afwerking en werkblad, tafels en zelfs op de vloer. Doordat de platen in verschillende kleuren, ook metallic, houtdecors of natuursteenlooks gefabriceerd worden, zijn er veel mogelijkheden in het interieur ontstaan. Je ziet dit plaatmateriaal dan ook veel in ziekenhuizen, hotels, keukens, laboratoria, restaurants en natuurlijk in de moderne interieurs in een woning.

In de interieurbouw wordt het materiaal ook veel toegepast voor interieurs in winkels, kantoren, ziekenhuizen, restaurants en hotels. Je staat er versteld van waar HPL tegenwoordig allemaal wordt gebruikt. In elke modern openbaar gebouw, in de medische wereld en horeca zie je dit oersterke materiaal.

HPL als vloerbekleding

Omdat het materiaal zo sterk is wordt het ook toegepast als vloerbedekking. Je kunt het vergelijken met het gewone laminaat alleen is HPL-laminaat veel sterker en slijtvaster. Je ziet deze vloeren dan ook meestal voor commerciële doeleinden, want het is het sterkste laminaat ter wereld. Hier hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!