Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Laminaat vs kurk

Kurk is een echt natuurproduct. Het wordt gewonnen van de kurkeik waarvan elke negen jaar de bast af geschild wordt. De samengeperste kurk tegels of stroken voor een vloer bestaan uit ontelbaar veel kleine cellen die elk iets lucht bevatten. Dit maakt dat kurk als vloerbedekking heerlijk warm aanvoelt, en ook uitstekend isoleert. Zowel de kou uit de ondergrond als ook geluid isolatie. Verder zorgen de luchtbelletjes ervoor dat de kurk vloer min of meer veert bij het lopen. Laminaat bestaat uit een kern plank van samengeperste houtsnippers dat gelamineerd is met kunststof. De houten kern is isolerend maar niet zo goed als kurk. Voor de isolatie van een laminaat vloer zorgt de onder vloer. Laminaat is ook niet verend zoals kurk. Wel zorgt bij sommige laminaat soorten het reliëf in de toplaag ervoor dat het laminaat niet hard en kil aanvoelt. Omdat kurk een openstructuur heeft is het nodig dat de vloer gelakt wordt om te voor komen dat vuil en vlekken in de vloer trekken. Is de vloer eenmaal goed gelakt dan is het dagelijkse onderhoud niet veel meer dan vegen en vochtig afnemen. De laklaag slijt wel, zeker op plaatsen waar veel gelopen wordt, maar kan opnieuw bij gelakt worden. Kurk is niet kleurecht, het verbleekt snel onder invloed van licht De top laag van laminaat heeft geen poriën waar vuil in kan komen. Een laminaat vloer is dan ook onderhoudsvrij. Vegen en vochtig afnemen is voldoende om jarenlang plezier te hebben van een vloer die er steeds als nieuw uitziet. De top laag van laminaat is keihard, hierdoor is de vloer slijt vast. Laminaat is te koop in verschillende kwaliteiten, evenals kurk. De prijs van kurk ligt iets boven die van laminaat.

Laminaat vs lamelparket

Het grote verschil tussen lamelparket en laminaat is dat het eerste bestaat uit op elkaar gelijmde hout lagen met als bovenste laag een duurdere hardere hout soort, die de uitstraling bepaald. Bij laminaat is alleen de kern van de plank uit geperste houtsnippers, en hier op en onder een laag kunststof. Onder de doorzichtige toplaag is een papieren foto print gelijmd die bepaald op welke hout soort de laminaat plank uiteindelijk lijkt. Het hout van het lamelparket voelt natuurlijk aan en min of meer warm. Bij laminaat is dit niet zo en moet een onder vloer ervoor zorgen dat de vloer geïsoleerd is. Ook de loop geluid wordt bij laminaat door de onder vloer geïsoleerd. Lamelparket geeft van zichzelf een zachter loop geluid. Het onderhoud van lamel parket is wel meer dan bij een laminaat vloer. De beschermlaag van olie, was of lak is gevoelig voor slijtage en moet goed bij gehouden worden. Laminaat heeft geen beschermlaag nodig, ze is onderhoud vrij, en behoorlijk slijtvast. Nadeel is dat bij een serieuze beschadiging laminaat niet hersteld kan worden, als het mogelijk is moet er een hele laminaat plank vernieuwd worden, terwijl lamelparket altijd bij gewerkt kan worden en zelfs helemaal gerenoveerd door de hele vloer te schuren en van een nieuwe beschermlaag te voorzien. Doordat hout een duurdere grondstof is dan kunststof ligt de prijs van lamelparket hoger dan een laminaat vloer. Daar staat tegenover dat een lamelparket vloer ook langer meegaat dan een laminaat vloer.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!