Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat vs vinyl

Laminaat tegenover vinyl wat zijn de verschillen. Als je beide vloerbedekkingen daadwerkelijk naast elkaar legt zie je onmiddellijk, vinyl wordt verkocht per meter vanaf een rol van twee of vier meter breed, het is buigzaam. Laminaat heeft de vorm van een plank of paneel, en is stijf en wordt per pak van anderhalf tot drie vierkante meter verkocht. Vinyl bestaat uit verschillende lagen kunststof die door een bepaald soort weekmakers soepel wordt gehouden en is enigszins verend. Laminaat bestaat uit een kunststof onderlaag met daarop een plaat van geperst hout, dan een foto print en tenslotte nog een keiharde toplaag. Laminaat is ook veel dikker dan vinyl. Dit heeft als voordeel dat bij het leggen van de vloer de ondergrond wel is waar vlak moet wezen, maar een klein hobbeltje niet direct een probleem vormt. Bij het veel dunnere vinyl is het minste kruimeltje al zichtbaar. Daar staat tegen over dat de geringe dikte van vinyl geen probleem veroorzaakt bij de deur, terwijl de totale hoogte van laminaatvloer met ondervloer soms te veel is, en een aanpassing van de deur vraagt. Beide soorten vloerbedekking zijn makkelijk in onderhoud. Vegen of zuigen of even met een vochtige doek afnemen is voldoende. Vocht is bij vinyl nooit een probleem, bij laminaat is dat anders. Alleen laminaat soorten waar de houten kern extra beschermd is kan in vochtige ruimtes worden gebruikt. De prijs bij aanschaf is ongeveer gelijk. Beide soorten zijn in verschillende prijs en kwaliteit klassen verkrijgbaar. Het leggen maak nog wel uit. Bij vinyl wordt er meestal voor gekozen om het te laten leggen terwijl laminaat voor de handige klusser goed zelf te doen is.

Laminaat vs melamine

Melamine is een kunststof. Als we het hebben over plaatmateriaal dat we melamine noemen bedoelen we plaat werk dat opgebouwd is uit een laag spaanplaat met daarop een papieren laagje dat zorgt voor de kleur en tekening van de plaat, en tenslotte een dunlaagje kunsthars dat melamine heet. Laminaat is ook plaatmateriaal, soms in bredere panelen maar vaak in plank breedte. Dit plaat werk is op gebouwd uit een dunne laag melamine, een laag hout, een papieren foto print en tenslotte een laagje melamine versterkt met korund. Het zal duidelijk zijn dat laminaat vele malen sterker is dan melamine. Op plaatsen waar het materiaal weinig te verduren heeft is melamine een goedkoper alternatief. Melamine wordt veel gebruikt als meubelplaat, bijvoorbeeld in [keuken] kasten.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!