Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat waar op letten

Bij een laminaatvloer moet je letten op de kwaliteit en op welk soort stijl je uiteindelijk in je huis wild. De kwaliteit is belangrijk voor het gebruik van de vloer. Als je een goede kwaliteit neemt, en de juiste soort, bijvoorbeeld je neemt laminaat voor middelzwaar gebruik voor een woonkamer dan weet je zeker dat je jaren plezier kunt hebben van je laminaat vloer. Ook is een goede kwaliteit laminaatvloer van stevig materiaal zodat de verbindingen goed in elkaar passen of klikken. Hierdoor kun je het makkelijker en sneller zelf leggen. De uitstraling van de vloer bepaald voor een groot deel de stijl van het interieur. Je moet dus ook goed opletten welke kleur je neemt, of je de laminaatplanken in de lengterichting of in de breedterichting van het vertrek legt. Of het laminaat een V groef langs elke plank heeft of juist strak aan elkaar ligt. In een bedrijf dat hele dagen niets anders doet dan vloeren verkopen en/of leggen is de kennis aanwezig om goed advies te geven. Wij zijn bij Bebo Parket terecht gekomen en dat is ons uitstekend bevallen.

Laminaat waar je weinig op ziet

Op laminaat van donkere kleuren zie je goed stof liggen, en op lichte kleuren weer duidelijker kruimels. Daarom kun je het beste laminaat met veel kleurschakeringen nemen. Bijvoorbeeld een houtmotief met veel noesten en kleuren. Als het om kruimels gaat kun je naast een laminaat vloer met veel verschillende kleuren er ook nog voor kiezen dat het laminaat een V groef heeft. De kruimels schuiven in de groef en je ziet minder op de laminaatvloer liggen. Met stofzuigen is de vloer zo weer schoon. Je moet dus zorgen dat je naar een bedrijf gaat met een grote keus aan soorten en kleuren laminaatvloeren.

Laminaat waar te koop

Laminaat kun je in woonwinkels kopen of in bouwmarkten en het wordt zelfs soms aangeboden in grote winkelketens waar je je dagelijkse boodschappen haalt. De luxe plaatjes in advertenties beloven heel wat, maar veel keus om te vergelijken is er vaak niet. Ook een laminaatvloer kiezen aan de hand van een aantal kleine stukken laminaat als voorbeeld vind ik niets. Wij zijn naar Bebo Parket gegaan. Dat is een hele grote winkel met alleen laminaat of hout. Hier kun je uit heel veel soorten en kleuren kiezen. Van elke vloer is er een heel groot voorbeeld bord, en de vloer die je koopt staat in de bedrijfshal. Je kunt dus zien wat je koopt. Ook hebben ze hier vakkundig personeel. Zij kunnen je goed adviseren, dat is heel belangrijk vind ik. Het laten leggen kan je ook door hen laten regelen.

Laminaat waar vloerverwarming onder kan

Vloerverwarming en laminaat gaan heel goed samen. Je moet alleen opletten welk soort laminaat je koopt. Ook moet de vloerverwarming koud zijn als je het laminaat legt en daarna langzaam op temperatuur gebracht worden. Dit is in verband met het krimpen en uitzetten van het hout in het laminaat. Op de vloerverwarming gebruik je een speciaal soort laminaat. Dit is wel van een goede kwaliteit maar iets dunner voor een goede warmtegeleiding. In een bedrijf dat gespecialiseerd is in laminaat kun je deze soorten zeker vinden.

Laminaat waar moet ik op letten

Bij de aanschaf van laminaat moet je goed op de ondergrond letten. Vaak heb je een ondervloer nodig. Als je vloerverwarming hebt moet je speciaal laminaat hebben. Dat de warmte niet tegen houdt maar juist naar boven geleid. Bij de keuze van de kleur moet je kijken naar wat je mooi vindt, maar ook naar de afmetingen van het vertrek waar het laminaat komt te liggen. Donkere kleuren kunnen een vertrek kleiner laten lijken en licht kleuren juist groter. De breedte van de planken spelen ook een rol, even als glanzend of juist dof materiaal en glad laminaat en laminaat met nerven structuur. Bij een bedrijf dat veel laminaat verkoopt mag je verwachten dat de kennis in huis is om een goed advies hierover te geven.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!