Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Laminaat wat op echt hout lijkt

Veel mensen kiezen voor een laminaatvloer in plaats van een echte houten vloer vanwege verschillende voordelen zoals, gunstiger wat betreft de prijs, onderhoudsvriendelijk. Toch willen ze dat de vloer het uiterlijk van echt hout zo dicht mogelijk benaderd. Dit kan. Het uiterlijk wordt in de eerste plaats bepaalt door de foto print die onder de harde toplaag is afgedrukt. Als hiervoor een foto met hoge resolutie wordt gebruikt, is de print haarscherp wat betreft de tekening van de nerven en/ of de noesten. En de kleur is natuurgetrouw weergegeven. In de toplaag kan door middel van reliëf de tekening van de print gevolgd worden. Dit heet E.I.R. [embrossed in register]. Hierdoor lijkt het laminaat nog meer op echt hout en voelt het ook als echt hout aan. Het afwerken van elke laminaatplank met een V groef, rond om of alleen aan de lange zijden, geven ook de indruk dat het om echt houten planken gaat. Meestal zal dit niet de goedkoopste laminaat soort zijn, maar bij fabriek verkoop of wanneer er restpartijen verkocht worden zal men zeker goedkoop uit zijn.

Laminaat wat voor ondervloer

Bij de ondervloer moet u rekening houden met de ondergrond waar ondervloer op komt te liggen, op hout of beton. Waar de vloer komt te liggen, op de begaande grond of op een etage. En waar de ondervloer voor dient, het moet vochtwerend, geluidwerend, egaliserend of isolerend zijn of van alles wat. Bij laminaat op een houtvloer zijn ondervloer platen nodig. Deze zijn egaliserend en geluiddempend en kunnen de druk van de laminaatvloer aan. Onder deze ondervloer platen kan nog een vochtscherm nodig zijn. Op beton is een ondervloer met een vochtwerende laag beslist aan te raden. Er is een ondervloer van rubber. Deze is vochtwerend en zorgt dat de loop geluiden in dezelfde kamer minder hardt klinken. Een goedkopere oplossing is een ondervloer van isolatieschuim. Een vloer op de begaande grond heeft altijd een vochtwerend scherm nodig. Bij platen kan bijvoorbeeld een vochtwerende folie gelegd worden onder de platen. Bij vloeren op de etage moet altijd rekening gehouden worden met geluid dat naar beneden doorklinkt. Als je te maken hebt met benedenburen zijn daar zelfs wettelijke eisen aan gesteld. Bij de keuze van de ondervloer moet hier op gelet worden. Bij vloerverwarming is een speciale ondervloer nodig die tegen warmte kan en de warmte van de vloerverwarming ook weer goed doorlaat.

Laminaat wat op tegels lijkt

Soms vraagt een interieur als het ware om een tegelvloer. Die betekent niet direct dat u niet kunt profiteren van de voordelen van een laminaat vloer, want deze vloeren zijn tegenwoordig ook te koop in laminaat tegelvloeren in verschillende uitvoeringen. Vaak amper van echte tegels te onderscheiden. Het is verkrijgbaar in hoogglans tegels, betonlook, marmerdessin, leisteen of natuursteen patroon. Een laminaat tegel met een V groef rondom geeft deze tegel nog meer de uit straling van een echte tegel.

Laminaat wat op hout lijkt

Om laminaat op echt hout te laten lijken is het decor van de laminaat plank belangrijk. Dit decor is een fotoprint op een dun papier dat onder de toplaag is gelijmd. Door foto’s met een hoge resolutie te gebruiken, krijgen de laminaat planken een houtdecor met natuurgetrouwe kleuren. Als de toplaag dan uitgevoerd is in embrossed in register, ook wel genoemd synchroon structuur, lijkt de plank niet alleen natuurlijk, maar voel de plank ook natuurlijk aan. Dat wil zeggen dat het reliëf in de toplaag de structuur van het decor volgt. Een noest op de foto voelt dus aan als een noest in de plank. Tot slot kan een plank die afgewerkt is met een V groef het laminaat bedrieglijk echt op een houten vloer laten lijken.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!