Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Leg instructies laminaat

Het leggen van een vloer begint bij een egale ondervloer. Wanneer een betonnen of houten vloer niet egaal is wordt dit vaak met houten platen geëgaliseerd. De houten platen kunnen in verschillende diktes gekocht worden en zijn bij iedere bouwmarkt verkrijgbaar. De houten platen worden geschroefd op het beton of op het hout, het kan zijn dat er deuren opgehoogd of ingekort moeten worden. Wanneer de hoogteverschillen onder de 3 minimeter zitten kan het ook geëgaliseerd worden met behulp van een ondervloer die gemaakt is om te egaliseren.

Wanneer uw vloer egaal is dient de vloer verder schoon te zijn. De ondervloer kan dan gelegd worden. Wanneer er ondervloer platen worden gelegd dan dienen de platen gewoon neergelegd te worden en met stanleymessen op maat te worden gesneden, wanneer er rollen worden gebruikt dan dienen deze rollen haaks te worden uitgerold (haaks van de legrichting).  Bij de rollen ondervloer is het verstandig om deze in de hoeken vast te tapen, dit omdat het anders terugrolt.

De vloer kan direct nadat de ondervloer ligt gelegd worden. Het is makkelijk om aan een lange rechte muur te beginnen. Je legt de eerste baan en blijft hierbij een centimeter van de muur, dit omdat er een minimale kans is dat de muur of de vloer nog iets werkt, het is makkelijk om iets tussen de muur en de vloer te zetten om de centimeter afstand te bewaren.

Bij laminaat wordt er gebruik gemaakt van een kliksysteem waardoor het leggen van de vloer erg makkelijk is. Bij laminaat begin je telkens met het laatste stuk wat je hebt afgezaagd, dit doe je om in wildverband te leggen, bij wildverband heb je de naad niet op hetzelfde punt zitten.

Wanneer de vloer gelegd is dienen de plinten bevestigd te worden. Staande plinten dienen wel 18 minimeter dik te zijn, bij eventuele werking komt de vloer niet onder de plint weg. Staande plinten kunnen gekit worden of geschroefd, verlijmen ook strakker maar de plint kan dan niet meer worden weggehaald, bij schroeven zie je de kop altijd nog iets maar is de plint te verhuizen. Bij een tv heb je vaak veel kabels, je ziet veel dat de plinten die daar komen geschroefd wordt in verband met de kabels en de rest verlijmd omdat dit mooier is.

Oak grey laminaat

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!