Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Opbouw laminaat

Laminaat is een erg populaire vloersoort en dat is ook niet gek. Het is een stevige vloer, die tevens gemakkelijk te leggen en te onderhouden is. Ook heeft het geen speciale onderhoudsbehandelingen nodig. Dit komt door de efficiënte opbouw van laminaat. Het bestaat uit een melamine toplaag, een decorlaag, een drager van MDF of HDF en een onderlaag. De kwaliteit van de toplaag bepaalt de slijt- en stootvastheid. Het decor is het zichtbare gedeelte en de melamine toplaag maakt het laminaat extreem sterk.

De toplaag

De toplaag bestaat uit melaminehars. Deze bovenlaag zorgt er voor dat het laminaat zeer slijtvast is en daarnaast beschermt het de onderliggende decorlaag. Het laminaat is bestand tegen UV-licht doordat er voor deze bovenlaag UV-lak gebruikt wordt. Hierdoor verkleurt de laminaatvloer niet.

Opbouw-laminaat

De decorlaag

Het decor is het zichtbare deel van het laminaat. Deze bestaat uit papier en is meestal bedrukt met een houtlook. Dankzij dit fototechnische productieproces zijn sommige decors nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Laminaat is door middel van dit productieproces in vele verschillende kleuren en decors te verkrijgen.

De draagplaat

De draagplaat is het middelste gedeelte van de laminaatvloer. Deze bestaat uit samengeperste houtvezels dat MDF (medium density fibre) of HDF (high density fibre) wordt genoemd. De kwaliteit van de draagplaat bepaalt de vastheid van het laminaat.

De onderlaag

De onderlaag van een laminaatvloer zorgt er voor dat vocht niet in het laminaat kan trekken. Ook vangt de onderlaag spanningen op die ontstaan door de opbouw van het laminaat. Deze laag bestaat uit fenolhars.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!