Plinten monteren met schroeven

Na het leggen van de vloer worden vaak plinten geplaatst. Deze plinten kunnen worden geschroefd of u kunt de plinten spijkeren. Montage plint met het gebruik van schroeven In de onderstaande tekst wordt meer duidelijkheid gegeven over het bevestigen van de plint aan de muur, benodigde materialen en plinten bevestigen met spijkers.

Plinten bevestigen aan muur

Plinten kunnen aan de muur worden bevestigd op verschillende manieren, u kunt de plinten lijmen, maar u kunt de plint ook vastschroeven. Bij het verlijmen van een plint brengt u de lijm aan en plakt u de plint vast aan de muur. Bij het schroeven van plinten moet u voorafgaand aan de montage van de plinten moeten schroefgaten in de muur worden gemaakt. U kunt hiervoor een steenboor gebruiken van 6 mm en vervolgens doet u pluggen in deze gaten. De plinten kunnen nu worden vastgeschroefd. Eventuele schroefgaten kunnen worden afgewerkt met houtplamuur.

Gereedschappen voor plinten bevestigen vloer

Wanneer u de plinten gaat monteren moet u zorgen dat de vloer schoon is. U heeft tijden het leggen van de vloer en plinten de volgende gereedschappen nodig:
– Afkortzaag, decoupeerzaag of een laminaatknipper
– Verstekbak met zaag of een plintenschaar
– Afstand houders
– Potlood en een meetlint
– Spijkers of schroeven met boormachine of hamer

Plinten bevestigen spijkers

Mocht u de plinten willen spijkeren, dan is dit ook mogelijk. Gaten in de plinten door de spijkers kunnen worden weggewerkt door middel van houtplamuur of kneedbaar hout. Eventuele kieren kunnen worden bewerkt met acryllaatkit. De substanties kunt u gladstrijken met een in zeepsop gedoopte vinger of een niet-pluizende doek.

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek