Hoe dik is een PVC-vloer?

Wat de totale dikte is van een PVC-vloer, hangt volledig af van de soort PVC-vloer die je zoekt. Zo is een verlijmbare PVC-vloer een stuk dunner dan een PVC-vloer met kliksysteem. Ook PVC-visgraatvloeren verschillen in dikte van andere PVC-vloeren. 

PVC-vloer dikte

De PVC-vloer dikte vertelt je meer over de samenstelling en eigenschappen van de vloer dan over de kwaliteit. PVC-vloeren met een kliksysteem zijn de dikste PVC-vloeren in ons assortiment. Deze zijn 4 millimeter dik. Het kliksysteem dat is verwerkt in de plank neemt natuurlijk een beetje ruimte in. Dat is ook de reden waarom plak-PVC zo ultradun is, deze hebben geen kliksysteem. Plak-PVC heeft een totale dikte van slechts 2 millimeter. Als je wil weten wat de dikte zegt over de kwaliteit van een vloer, dan bedoel je waarschijnlijk de dikte van de toplaag in plaats van de totale dikte van de vloer. 

Dikte van de toplaag

De dikte van de toplaag heeft te maken met de duurzaamheid van de vloer. Hoe dikker de toplaag, hoe sterker de vloer. Bij vloeren met een dikkere toplaag geven we ook een langere garantie. De dikke toplaag is geschikt voor projectmatig gebruik. Deze vloeren zou je zelfs in een garage of werkplaats kunnen plaatsen. Heb je een ruimte die zeer intensief wordt belopen? Dan is de keuze voor een dikkere slijtlaag een hele verstandige. 

Hoe dikker, hoe beter?

Als we het over de dikte van de totale vloer hebben is dikker niet per se beter. Het ligt er maar net aan wat je eist van een vloer. Wil je de vloer combineren met vloerverwarming? Dan is een dunnere vloer juist beter. Je wil natuurlijk een optimale warmtegeleiding en dat gaat nu eenmaal het beste als de warmte zo min mogelijk weerstand ondervindt. 

Praten we over de toplaag van een vloer, dan geldt vaak wel hoe dikker, hoe beter. De levensduur van de vloer is simpelweg een stuk langer en ook mag je verwachten dat deze vloer veel meer kan weerstaan. De vraag is hier meer: heb je het echt nodig? Voor een betere kwaliteit betaal je natuurlijk ook iets meer. Zoek je een PVC-vloer voor in je woning? Dan volstaan PVC-vloeren met een toplaag van 0,3 millimeter ruim. Uiteraard vind je beide soorten PVC-vloeren bij ons voor een geweldig lage prijs! 

Heb je nog vragen over de dikte van een PVC-vloer of verschillende diktes van toplagen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of kom eens langs in de fabriek, dan kunnen we je het verschil laten zien en voelen!