PVC-vloer egaliseren

Voor het (laten) leggen van een dry-back PVC-vloer, ook wel plak-PVC of lijm-PVC genoemd, is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Wanneer de ondergrond niet egaal en vrij van vuil is, kan een dry-back PVC-vloer niet worden geplaatst. De kans op oneffenheden in de vloer is dan te groot. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een prachtige, stevige vloer. Egaliseren is daarom een taak die je het beste aan professionals kunt overlaten. Bebo Vloeren biedt een geweldige legservice aan. Ons team van professionals heeft jarenlang ervaring met het egaliseren en leggen van vloeren. Neem contact op voor alle mogelijkheden! 

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek

 

Vloer egaliseren PVC

Het egaliseren van de ondervloer is ontzettend belangrijk voor het leggen van een dry-back PVC-vloer. Heb je een betonnen ondergrond of een gietvloer? Deze vloeren zijn glad en hard genoeg om plak-PVC over te plaatsen. In veel andere gevallen zal je de ondergrond eerst moeten (laten) egaliseren. Omdat het een secuur klusje is, is het aan te raden om een professionele legservice in te schakelen. De stroken van plak-PVC zijn slechts enkele millimeters dik, elke oneffenheid van de ondergrond zal je dan ook terugzien in de PVC-vloer. Met het inschakelen van een professionele legservice ben je ervan verzekerd dat de vloer in één keer strak wordt gelegd. 

Plak-PVC leggen

Heb je ervaring met het leggen van plak-PVC of wil je het eens zelf proberen? Dan kan je het onderstaande stappenplan volgen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder of verzorgen het hele legproces voor je. 

  1. De ondergrond die geëgaliseerd gaat worden, moet goed worden geveegd en daarna gestofzuigd. De primer hecht beter aan een ondergrond die vrij is van vuil en stof. 
  2. Behandel de ondergrond met primer. Primer zorgt ervoor dat de egaline beter hecht aan de ondergrond.
  3. Egaliseer de vloer met egaline. De vloer mag 5 uur lang niet worden belopen. Bij sommige soorten egaline verschilt de droogtijd. 
  4. Is de egaline droog en hard? Dan wordt de vloer geschuurd met een speciale schuurmachine. De schuurmachine draait op lage toeren zodat er zo min mogelijk stof ontstaat. 
  5. De vloer wordt nogmaals geveegd en gestofzuigd. 
  6. De PVC-vloer heeft intussen 24 uur gehad om te acclimatiseren op kamertemperatuur. Voor het leggen van de PVC-vloer wordt de lijm aangebracht op de geëgaliseerde ondergrond. 
  7. Na het leggen wordt de PVC-vloer gewalst, zodat de vloer goed hecht aan de lijm. De vloerwals weegt zo’n 50 tot 70 kilo en verdeelt de lijm gelijkmatig over de vloer. 
  8. Je kunt nu jarenlang genieten van de nieuwe PVC-vloer! 

Egaliseren voor klik-PVC

Is het egaliseren ook nodig bij klik-PVC? Een PVC-vloer met kliksysteem wordt altijd gelegd met een goede ondervloer. Het is dus niet per se nodig om de ondergrond te egaliseren. Als er oneffenheden in de ondergrond zitten die groter zijn dan 2 millimeter, dan is het wel nodig om de ondergrond te egaliseren. Zijn de oneffenheden kleiner dan 2 millimeter, dan vangt de ondervloer het verschil op. Je zult dan geen ongelijkheden zien in de PVC-vloer. Twijfel je welke ondervloer het beste is voor je PVC-vloer met kliksysteem? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of bezoek onze showroom. 

sfeerimpressie PVC-vloer egaliseren