Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

PVC-vloer zelf leggen of laten leggen?

Of je zelf je nieuwe PVC-vloer kan leggen, is afhankelijk van je eigen ervaring met het leggen van vloeren. Heb je geen ervaring? Dan kan je kiezen voor een PVC-vloer met kliksysteem. Deze zijn heel eenvoudig zelf te leggen, je hebt hier geen ervaring voor nodig. Ook kan je een foutje maken bij het leggen van deze vloer. Je kunt eenvoudig een stapje terug of iets overnieuw doen. Wil je graag een verlijmde PVC-vloer kopen? Dan kan je het leggen beter overlaten aan een vakman. Er is namelijk geen ruimte voor foutjes. Heb je wel ervaring? Dan kan je zowel klik-PVC of plak-PVC leggen.  Wij kunnen het leggen van je nieuwe PVC-vloer voor je regelen! Onze leggers hebben jarenlang ervaring met het leggen van PVC-vloeren in allerlei mooie patronen. Neem contact op voor meer informatie of een afspraak.

PVC-vloer zelf leggen

Voordat je begint met het leggen van je nieuwe vloer, is het belangrijk om te kijken naar de ondergrond. Ligt er een oude vloer, dan moet deze in de meeste gevallen eerst worden gestript. Als er een betonvloer of een tegelvloer ligt, dan kan je een PVC-vloer met kliksysteem er overheen leggen. De ondervloer vlakt dan oneffenheden uit. Een verlijmbare PVC heeft een zeer vlakke ondergrond nodig. Bij plak-PVC zie je namelijk elk klein bobbeltje. Tenzij je een betonvloer of andere super vlakke ondergrond hebt als basis, moet je de ondergrond egaliseren.

Plak-PVC of vinyl leggen

Zelf een vinylvloer leggen is vrij eenvoudig, maar zelf plak-PVC leggen is een ander verhaal. We raden dan ook aan om altijd een professional in te schakelen voor het leggen van je plak-PVC. Het egaliseren van de ondergrond is namelijk noodzakelijk, en dat is een secuur klusje. Bij vinyl is het nog belangrijker dat de ondergrond super glad is, omdat vinyl dunner en minder sterk is dan PVC.

Zelf vinyl leggen

Zelf een vinylvloer leggen is heel goed te doen. Het enige waar je op moet letten, is dat je de vloer zorgvuldig snijdt. Wist je dat onze legservice ook vinylvloeren legt? Als je gebruik maakt van onze legservice, krijg je garantie op het legwerk. Als je zelf een vloer legt, zit daar natuurlijk geen garantie op. Geen zin in prutsen met vloerlijm? Er bestaan ook vinylvloeren met een kliksysteem, vergelijkbaar met laminaat. Deze vloeren zijn ook wat dikker en hebben geen lijm nodig om te worden gelegd.  Verlijmbare vinyl ziet er anders uit dan een PVC-vloer, deze wordt namelijk van een grote rol gehaald en op maat gesneden. De vloer kan je eenvoudig uitrollen in de ruimte. Als de ruimte breder is dan de rol, leg je gewoon enkele stroken naast elkaar neer. Let wel op dat het profiel van de vloer overeen komt. Houd ongeveer 5 centimeter speling bij het snijden van het vinyl. Vervolgens lijm je eerst de ene helft van de vloer, druk goed aan en verlijm dan de tweede helft van de vloer.  Heb je een hele kleine ruimte? Dan is het gebruiken van lijm niet noodzakelijk. Een kleine ruimte kan je ook gebruik maken van tweezijdige tape. Deze plak je dan alleen op de randen van de vinylvloer.  Als je dus geen zin hebt in geplak kan je ook gebruik maken van vinyltegels. Deze hebben een kliksysteem en worden zwevend gelegd.  Hulp nodig bij het legwerk? Bebo Parket legt alle soorten vloeren in prachtige patronen. Binnen een mum van tijd geniet jij van je nieuwe vloer zonder dat je zelf aan de slag hoeft. Bovendien ontvang je garantie op het legwerk. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden of een afspraak!

sfeerimpressie_witeiken

Klik PVC-vloer leggen

Zelf een klik PVC-vloer leggen is heel eenvoudig. Het kliksysteem dat in de vloer is geïntegreerd, is speciaal ontworpen om het leggen van de vloer gemakkelijk te maken. Dit kliksysteem is nagenoeg identiek aan het kliksysteem van laminaatvloeren. Als je al ervaring hebt met het leggen van een laminaatvloer, dan kan je ook een klik PVC-vloer leggen.

De klikverbinding is zo ontworpen dat je de planken PVC in elkaar kunt schuiven. Als je ze aandrukt, hoor je een klikgeluid. Als je dit geluid hoort, zitten de panelen PVC stevig in elkaar. Voor je begint met het leggen van de klik PVC-vloer, heb je een ondervloer nodig. Welke ondervloer je nodig hebt, hangt af van je situatie. Welke ondergrond ligt er in je huis? Ligt er nog een oude vloer in die eerst verwijderd moet worden? We hebben ook ondervloeren in het assortiment die geplaatst kunnen worden op een houten ondergrond, dus boven op een houten vloer. De houten vloer moet dan niet te veel hoogteverschillen hebben, want dat kan geen enkele ondervloer uitvlakken.

Hoe moet je klik-PVC leggen?

Als je een relatief vlakke ondergrond hebt en je hebt de perfecte ondervloer uitgezocht, dan kan je beginnen met de klik PVC-vloer leggen. Wat je verder nodig hebt zijn afstandsblokjes, een scherp stanleymes, een winkelhaak en een potlood.

Begin met het uitrollen van de ondervloer. Je kunt de stroken van de ondervloer eventueel vastplakken aan de ondergrond zodat het goed blijft liggen. Pak de eerste strook van de klik PVC-vloer en begin in een hoek met leggen. Plaats afstandshouders tussen de strook PVC en de muur. Dit doe je langs de gehele muur tijdens het leggen.

Pak een tweede strook en leg de twee kopse kanten aan elkaar. Als je aan het einde van de baan bent, kom je waarschijnlijk niet uit met de laatste strook. Deze kan je eenvoudig opmeten door de strook naast de plek te leggen die je nog moet leggen. Markeer met het potlood waar je de strook moet snijden. De klik-PVC kan je met een scherp Stanleymes snijden en vervolgens knikken.

Herhaal dit proces tot je alle banen hebt gehad. Vervolgens kan je de plinten plaatsen en heb je binnen enkele uren een prachtige nieuwe vloer liggen. Heb je nog meer vragen over een klik PVC-vloer leggen? Neem dan gerust contact met ons op. Of kom eens langs in de fabriek! Dan kunnen we direct alle opties laten zien.

PVC-vloer leggen op hout

Wil je graag een PVC-vloer met kliksysteem plaatsen boven op een houten vloer? Dat kan! Met de juiste ondervloer maak je het oppervlak vlak genoeg voor de nieuwe PVC-vloer. Neem bijvoorbeeld onze Decibel Killer ondervloer: deze is geschikt voor het plaatsen van een PVC-vloer op een houten vloer. En de Premium Line-R ondervloer is geschikt als je een PVC-vloer wil leggen op hout met vloerverwarming.

PVC-vloer op houten ondergrond

Een PVC-vloer op een houten ondergrond kan prima. Het enige waar je dan op moet letten is de juiste ondervloer. Heeft de houten ondergrond erg veel oneffenheden? Dan is het beter om de houten vloer eruit te halen. Als er veel hoogteverschil in de houten vloer zit, zal je dit terugzien in de PVC-vloer. Een ondervloer kan deze hoogteverschillen niet uitvlakken. Een dubbele ondervloer plaatsen is ook geen optie, dan krijg je problemen bij de deurposten in je woning.

Sfeerimpressie kunststof vloeren

PVC-vloer leggen op beton

Heb je een nieuwe PVC-vloer gekocht en wil je deze op beton leggen? Als je een klik PVC-vloer hebt gekocht, dan is dit geen enkel probleem. Dan is het een kwestie van een goede ondervloer uitzoeken. Maar als we het over verlijmbare PVC-vloeren hebben, dan moet je goed kijken naar de kwaliteit van het beton. Is het beton mooi glad zonder putjes en bultjes? Dan kan je de verlijmbare PVC-vloer prima plaatsen zonder enige voorbereidingen te treffen. Kies wel voor een goede primer, want beton kan erg absorberend zijn.

Zie je toch bultjes, putjes of zitten er misschien scheuren in het beton? Dan adviseren we om het beton te laten egaliseren. Je bent daarmee direct van de scheuren af én je kunt zonder problemen een prachtige verlijmbare PVC-vloer leggen.

PVC-vloer betonnen ondergrond

Een recent gestorte betonnen ondergrond is vaak mooi vlak en egaal, maar het kan ook zijn dat er een betonnen ondergrond is gestort met een grove korrel. In het laatste geval bevat de betonnen ondergrond veel putjes en bultjes, en dan is het rechtstreeks verlijmen van een PVC-vloer geen goed idee. Dry-back PVC-vloeren zijn namelijk ontzettend dun, soms zelfs maar 2 millimeter. Je kunt je voorstellen dat je elk klein putje en bobbeltje terugziet in de PVC-vloer. Dat zou jammer zijn van de tijd, het geld en de moeite van het plaatsen van een PVC-vloer. Pak het daarom in één keer goed aan zodat je tientallen jaren kunt genieten van je nieuwe vloer!

Wat houdt het egaliseren in? Bij klik-PVC is egaliseren niet nodig, dit doet de ondervloer voor je. Maar bij verlijmbare PVC-vloeren is egaliseren noodzakelijk indien de ondergrond niet vlak is. Egaliseren gebeurt met egaline, dit is een extra laagje boven op de betonnen ondergrond. Als je ’s ochtends de vloer laat egaliseren, kan je er in de avond alweer op lopen. Als het egalisatielaagje goed is gedroogd, kan je primer aanbrengen en vervolgens beginnen met het verlijmen van de PVC-vloer.

PVC-vloer leggen op plavuizen

Plavuizen zijn best ouderwets en zien we dan ook niet vaak meer in nieuwe woningen. Bij oude woningen wordt er dan ook vaak voor gekozen om een nieuwe vloer over de oude plavuizen te leggen. In de meeste gevallen kiezen mensen ervoor om een PVC-vloer te leggen op plavuizen. Dat kan gelukkig heel gemakkelijk!

PVC-vloer ondergrond plavuizen

Wil je graag een PVC-vloer met kliksysteem plaatsen op een ondergrond van plavuizen? Dan ben je eigenlijk zo klaar. Klik-PVC kan je ook heel gemakkelijk zelf leggen. Kies een goede ondervloer uit die oneffenheden uitvlakt, leg de nieuwe PVC-vloer met kliksysteem en klaar is Kees.

Ga je voor een verlijmbare PVC-vloer? Dan wordt het een iets ander verhaal. Een plavuizen ondergrond is namelijk nooit compleet egaal. Het is noodzakelijk dat de ondergrond wordt geëgaliseerd, anders kan de verlijmbare PVC-vloer niet worden geplaatst. Nja, je kunt de vloer wel plaatsen, maar een vlak oppervlak krijg je dan niet. De PVC-vloer laat alle putjes en bobbeltjes zien die in de ondergrond zitten. De PVC-vloer slijt dan ook heel erg snel en dat is natuurlijk zonde.

Het egaliseren kan je het beste overlaten aan een professional, omdat er best wat werk bij komt kijken en bovendien is het een nauwkeurig klusje. We beschrijven een kort stappenplan voor het egaliseren van je plavuizen ondergrond:

  1. Reinig en ontvet de plavuizen ondergrond
  2. Breng een primer aan op de tegels. Het betreft een poreuze ondergrond, deze stap is belangrijk.
  3. Breng voorstrijk aan. Dit is een hechtmiddel.
  4. Breng egaline aan. Verspreid gelijkmatig met een vlakspaan.
  5. Rol met een prikroller tegens de bubbeltjes. Na 12 uur is de egaline droog.
  6. Breng een primer aan.
  7. Breng na de droogtijd van de primer PVC-lijm aan.
  8. Verlijm de PVC-vloer.

Bij Bebo Parket bieden we een volledig legservice aan. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen of wil je een nieuwe PVC-vloer kopen? Neem dan gerust contact met ons op of kom naar de fabriek. De koffie met wat lekkers staat klaar!

PVC-vloer op plavuizen met vloerverwarming

Het leggen van een PVC-vloer op plavuizen met vloerverwarming is hetzelfde als zonder vloerverwarming, met één belangrijk verschil: de vloerverwarming moet 48 van tevoren uit staan. Ook na het leggen moet de vloerverwarming 48 uur uit staan. Vervolgens kan je de temperatuur langzaam steeds iets hoger letten. Doe dit geleidelijk. Succes met het zelf leggen van je PVC-vloer op een plavuizen ondergrond!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!