PVC-vloer zelf leggen of laten leggen?

Denk je erover om je nieuwe PVC-vloer zelf te leggen, dan is het handig om rekening te houden met welke soort PVC-vloer je gaat kopen. Kies je voor een dry-back PVC-vloer? Dan is het misschien verstandiger om een professioneel team in te schakelen dat ervaring heeft met het verlijmen van PVC-vloeren. Bij dry-back PVC-vloeren is er namelijk weinig ruimte voor foutjes en een professionele legservice is veel sneller klaar dan wanneer je zelf de vloer gaat leggen. 

Kies je echter voor een PVC-vloer met een kliksysteem, dan is het zelf leggen van de vloer vrij eenvoudig. Ook is er ruimte voor een foutje, want je kunt zo de individuele stroken weer loshalen en opnieuw beginnen als dat nodig is. 

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek

PVC-vloer leggen

Voordat je begint met het leggen van de PVC-vloer, is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Bij een kliksysteem betekent dat een goede ondervloer die de ondergrond egaal maakt. Bij een dry-back PVC-vloer betekent dit dat je de ondergrond moet (laten) egaliseren. Er wordt bij dry-back PVC-vloeren geen gebruik gemaakt van een ondervloer, anders plakt de vloer natuurlijk niet goed aan de ondergrond. In beide gevallen moet je een oude vloer verwijderen, tenzij deze heel vlak en hard is. Vloerbedekking en tapijt is dus geen goede basis en moet eerst worden verwijderd. Ook de lijmresten moeten worden weggehaald, anders kan dit gevolgen hebben voor de vlakheid van je nieuwe PVC-vloer. 

Vinyl leggen

Vinyl is door de huidige technologieën van steeds betere kwaliteit. Vinyl is dun en daardoor is het heel belangrijk dat de ondergrond waarop je de nieuwe vinyl vloer plaatst super glad is. Er mogen absoluut geen oneffenheden in zitten en de ondervloer moet ook goed schoon zijn. Een vinylen vloer kan ook niet over een oude vinylen vloer gelegd worden, ook al is deze nog zo vlak en glad. Dat komt doordat er dan snel kans is op doordrukplekken. De nieuwe vinylen vloer zal dan al gauw deukjes krijgen. Zelf je vinylen vloer leggen? Check de tips hieronder. 

Vinyl vloer leggen

Zelf een vinylen vloer leggen is niet moeilijk, enige ervaring met het snijden van vinyl is wel aan te raden. Bebo Parket biedt een professionele legservice waarbij je de garantie krijgt dat de vloer perfect wordt gelegd. Bij het zelf leggen van vinyl-vloeren kan deze garantie natuurlijk niet worden gegeven. Een vinyl vloer  kan worden verlijmd, maar er bestaan tegenwoordig ook vinyl vloeren met een kliksysteem, vergelijkbaar met laminaat. Deze vloer leg je zwevend, je hebt dus geen lijm nodig. een vinylen vloer met een kliksysteem is eenvoudiger te leggen dan met lijm. 

Vinyl dat wordt verlijmd komt op een rol. In dat geval rol je de vinyl vloer uit tot het tegen de randen van de ruimte omhoog komt. Is de kamer breder dan de rol, leg dan meerdere stroken naar elkaar. Zorg dat het profiel van de vinyl mooi overeen komt. Houd 5 cm ruimte over bij het snijden van de randen. Je smeert eerst de ene helft van de ruimte in met lijm en drukt het vinyl goed aan. Daarna pak je de andere helft van de ruimte. Bij een kleine ruimte kan je ook gebruik maken van tweezijdige tape die je alleen op de randen van de vloer toepast. Vinylen tegels zijn een stuk gemakkelijker, deze klik je eenvoudig in elkaar en je hebt geen lijm nodig. Wil je hulp bij het leggen of de legservice van Bebo Parket inschakelen? Neem contact met ons op of kom naar de showroom. 

sfeerimpressie_witeiken