PVC vloeren – Veel gestelde vragen

Mensen die voor een PVC vloer kiezen komen vaak met dezelfde vragen. De meest gestelde vragen zijn dan ook vaak: ‘Er ligt een bestaande vloer in mijn woning, wat moet ik doen?’ en ‘Ik heb een nieuwbouwvloer, wat moet ik erover heen doen?’
Wanneer er bijvoorbeeld een houten vloer, laminaat, tegels, tapijt, vinyl of marmoleum ligt, is het niet mogelijk om er lijm PVC overheen te gaan leggen. Het is dan nodig om de bestaande vloer eruit te halen en vervolgens de ondervloer opnieuw te egaliseren. Als u toch een vloer over een bestaande vloer wilt leggen, is het aan te raden om voor klik PVC te kiezen. Deze is namelijk minder afhankelijk van de ondergrond omdat klik PVC zwevend wordt gelegd. Hierdoor is het niet afhankelijk van de werking van de ondergrond.
In het geval van nieuwbouw is het wel mogelijk om lijm PVC te nemen. Daarnaast is klik PVC ook mogelijk. Dit komt doordat de meeste ondergronden in een nieuwbouw woning vaak al geëgaliseerd zijn en daardoor ook direct geschikt voor lijm PVC.

PVC vloeren – Veel gestelde vragen

PVC vloeren – Veel gestelde vragen