Reflectiegeluid laminaat

Het geluid dat wordt weerkaatst in de ruimte waar het laminaat ligt, wordt reflectiegeluid geluid genoemd. Reflectie geluid kan worden voorkomen door een dikke vloer te nemen. Een dunne vloer is lichter, waardoor reflectiegeluid eerder hoorbaar is.

ondervloer

Reflectiegeluid verminderen

Om het reflectiegeluid te doen afnemen kun je het best het laminaat combineren met een ondervloer met een soortgelijk of dunner gewicht. Door deze te plaatsen op een betonnen ondergrond zal het geluid verminderen. Heb je een houten ondergrond dan is er ook een oplossing om dit geluid te minimaliseren. Wat je dan kunt doen is extra stabiliteit geven aan de ondergrond. Dit kan door bijvoorbeeld ondervloertegels op de houten ondergrond te plaatsen.

Wat je nog meer moet weten

Hoe dunner de ondervloer is, hoe minder reflectiegeluid er zal ontstaan. Dit komt doordat het laminaat dichter op de ondergrond ligt. Bij een houten ondergrond is het vaak noodzakelijk om deze vlak te maken. De ruimte tussen het laminaat en de ondergrond zal hierdoor kleiner worden met als resultaat minder refelectiegeluid.

Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket