Weer en schimmelvlekken op het laminaat

Schimmelvlekken op laminaatHeeft u last van weer of schimmelplekken op uw prachtige laminaatvloer? Daar wilt u het liefst zo snel vanaf. Gebruik voor een goed onderhoud een speciale laminaatreiniger. Hiermee kan u de vloer onderhouden en vlekken zoals schimmel voorkomen. Deze laminaatreiniger zorgt tevens voor een beschermlaag. Wanneer dit niet werkt kunt u hieronder onze tips voor het verwijderen van weer en schimmelplekken lezen.

Oorzaak weer of schimmelvlekken

Voordat u het schimmel gaat verwijderen is het handig om stil te staan bij de oorzaak van de schimmelplekken op uw laminaatvloer. Vocht speelt altijd een rol, maar de grote vraag is waar het vandaan komt. Misschien heeft u een plantenbak op uw vloer gehad die lek is, een open deur waar de regen naar binnen waait, vocht gemorst of heeft u het laminaat in een vochtige ruimte liggen. Als u de oorzaak van de weer of schimmelvlek kan achterhalen, kan je het bestrijden en voorkomen dat er nieuwe weer of schimmelplekken komen.

Weer of schimmelvlekken van het laminaat verwijderen

Bij het verwijderen van schimmel is het belangrijk dat je de schimmelsporen niet verspreid. Wanneer dit wel gebeurd heb je kans dat de schimmel zich verspreid door de rest van je woning. Maak daarom de plek eerst nat met water en ontsmettingsmiddel. Probeer het eerst met natuurlijke middelen, om het laminaat zo mooi mogelijk te houden. Houd er rekening mee dat je niet te veel water gebruikt, anders kan het laminaat lelijk worden. Als u het schimmel weg heeft kunnen poetsen, dient u het erg goed droog te maken, zodat de schimmels geen nieuwe delen kunnen creëren.

Producten om weer en schimmelvlekken te verwijderen

Voor het verwijderen van schimmel kunt u verschillende middelen gebruiken. Gebruik eerst het minst bijtende middel voordat u een agressiever middel gaat gebruiken.
– Azijn
– Chloor
– Allesreiniger
– Dettol

Neem contact op met Bebo Parket
Kom naar de fabriek