Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Wanneer laminaat leggen na chape

Chape is de afdek vloer waarop de ondervloer en het laminaat komt te liggen. Soms is een betonvloer zo strak afgewerkt dat het met een als chape kan functioneren. In andere gevallen moet de chape apart op de vul laag aangebracht worden om zo te zorgen voor een vlakke vloer. Wanneer op deze chape het laminaat gelegd kan worden hangt af van het gebruikte materiaal. Bij een traditionele chape op basis van cement, zand, en water is de droogtijd redelijk hoog en kan oplopen tot vier weken of zelfs meer. Het is afhankelijk van de dikte van de chape laag, de luchtvochtigheid en de temperatuur op dat moment. Als men niet zo lang wil wachten kan er droogversneller toegevoegd worden aan het cement, zand, water mengsel. De droogtijd is dan twee weken of nog minder. De chape kan ook uit ander materiaal bestaan zoals een soort gips, dit is anhydrisch chape. Dit is alleen voor binnen omdat het gevoelig is voor vocht. Het wordt heel dun aangebracht en is heel sterk maar heeft veel tijd nodig om te drogen. U begrijpt dat het sterkafhankelijk is van veel factoren hoelang het duurt wanneer u de laminaat vloer kunt leggen nadat de chape is aangebracht. Meten met een calcium carbide meter geeft u zekerheid of de chape droog genoeg is om laminaat te leggen of nog niet.

Wanneer laminaat leggen

Om lang van de laminaat vloer te genieten is het zorgvuldig leggen van de vloer heel belangrijk. Het begint bij de basis, de ondergrond. Deze moet goed droog zijn om schade door optrekkend vocht te voorkomen. In een nieuw huis is dat natuurlijk de bouwvocht in de woning en dan in het bijzonder in de betonvloer. Bij bestaande woningen kan vocht makkelijk een probleem zijn door bouwvocht ontstaan bij renovatiewerkzaamheden of vocht dat optrekt uit de kruipruimte of kelder. Dit vocht probleem kan verholpen worden door eenvoudig te wachten tot het opgedroogd is en ondertussen goed te ventileren. Bij optrekkend vocht vanuit een kelder of kruipruimte is het van belang dat er ventilatieroosters aangebracht worden of dat de bestaande roosters gecontroleerd worden of ze wel werken. Ondertussen wordt bekeken of de vloer goed vlak is. Nu kunnen de pakken laminaat in de ruimte waar ze komen te liggen neer gezet worden. De verpakking moet geopend zijn. Zo kan het laminaat acclimatiseren. Dat wil zeggen dat ze zich aanpast aan de temperatuur en luchtvochtigheid van de omgeving waar ze komt te liggen. Hier zijn een paar dagen voor nodig. Dan komt de ondervloer aan de beurt. Vaak is het verstandig te beginnen met een vochtwerende laag. Hierop kan een ondervloer naar keuze. Als deze ondervloer goed ligt en het laminaat geacclimatiseerd is zijn de voorbereidingen klaar en kan de laminaat vloer gelegd worden.

Wanneer laminaat leggen na stucen

De grootste vijand van laminaat is vocht. In pas aangebracht stucwerk zit veel vocht. Omdat eruit te krijgen is ventileren het beste. Hiernaast kunt u de temperatuur van de gestucte ruimte verhogen, dat helpt zeker mee. Let op, voorkom dat de muur ongelijk opdroogt want dit kan scheuren in het stucwerk veroorzaken. Als er condens op de ramen ontstaat betekent dit dat het stucwerk wel is waar opdroogt, maar dat de luchtvochtigheid in de ruimte te hoog wordt. Ventileren door ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten is een goed middel om de luchtvochtigheid naar beneden te krijgen vers stucwerk heeft een grauw- grijze kleur. Hoe droger, hoe witter het stucwerk er uit gaat zien. Dit is een goede graadmeter of het stucwerk droog is. Als nu het vocht uit de ruimte zelf ook verdwenen is, kan begonnen worden met het leggen van het laminaat.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!