Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Wanneer laminaat op cement dekvloer

Een cement afdekvloer bestaat uit cement, zand en water. Het water dat gebruikt is in de afdekvloer is de boosdoener die ervoor zorgt dat er nog geen laminaat gelegd kan worden. Hoe snel dit wel kan hangt af van verschillen de factoren. Als eerste hangt het af van de dikte van de afdekvloer. Een vuistregel is, reken op een week per centimeter vloerdikte. De andere factoren hebben te maken met de omstandigheden van de omgeving van de laminaat vloer. Die bepalen mee hoe snel een cement afdekvloer droogt. De luchtvochtigheid van een frisse winterdag of warme lentedag is over het algemeen veel lager dan bij een broeierige zomerdag of gure natte dag in de herfst. Het veranderen van het binnenklimaat kan meehelpen het droogproces te versnellen. Dit kun je doen door goed te ventileren en goed te verwarmen. Ook het gebruik van een bouwdroger helpt mee het droogproces te versnellen. Tenslotte, meten is weten. Als het vochtgehalte van de cement afdekvloer minder is dan twee procent, kan er begonnen worden met de laminaat vloer.

Laminaat wanneer plinten

Het doel van plinten is de wand beschermen tegen stoten en vuil bij het vegen of stofzuigen. Ook zorgt het voor een strakke lijn tussen de vloer en de wand waardoor de vloer als het ware ingelijst is en mooier naar voren komt. Bij laminaat komt daar nog iets extra’s bij. Als het laminaat goed gelegd is er tussen de laminaat vloer en de wand ongeveer een centimeter ruimte rondom vrijgehouden, de zogenaamde uitzetvoeg. Deze ruimte vangt het eventuele uitzetten ven de laminaat vloer op, en is beslist noodzakelijk omdat anders de vloer bol gaat staan bij uitzetten. Ook kunt u door de keuze van de juiste soort plint de uitstraling van het interieur versterken. Een staande plint, die te koop is in allerlei soorten en maten, kan als ze dik genoeg is de uitzetvoeg verbergen. Deze kan direct na het leggen van de laminaat vloer tegen de wand bevestigd worden. Voor laminaat is er ook een platte plint die alleen, of gecombineerd met een staande plint, gebruikt wordt. Deze platte plint wordt op de laminaat vloer bevestigt. In principe kan dit ook direct na het leggen van het laminaat gebeuren, omdat de vloer al geacclimatiseerd is en dus nauwelijks meer werkt. Als er voldoende tijd is kunt u er ook voor kiezen een paar dagen te wachten zodat de vloer zich nog beter dan aanpassen aan het omgeving ’s klimaat. Vooral in een woning die even niet is verwarmd. Wel is het handig de plinten die dat nodig hebben voor het plaatsen te schilderen, om ze vervolgens te plaatsen voor er begonnen wordt met de inrichting van het vertrek. Zo is er voldoende ruimte om overal goed bij te kunnen.

Wanneer zet laminaat uit

In laminaat is hout verwerkt. Dit is een natuurproduct dat reageert op vocht en gaat dan uitzetten. Dit heet “werken”. Bij water door lekkage, morsen of te nat dweilen gaat het laminaat vanzelf uitzetten. Maar er moet ook rekening gehouden worden met “onzichtbaar” vocht. Dit kan optrekkend vocht zijn uit de kelder of de kruipruimte. Ook luchtvochtigheid door klimaat ’s invloeden spelen mee. Vandaar dat de warmte van de buiten temperatuur voor uitzetten van de laminaat vloer kan zorgen omdat de luchtvochtigheid hoog is en warmte van de kamertemperatuur de laminaat vloer weer doet krimpen omdat de lucht “gedroogd” wordt door de verwarming.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!