Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Wanneer op laminaat lopen

Als de eerste paar rijen laminaat planken [kaarsrecht] gelegd zijn is er al zoveel stevigheid, dat de andere planken als vanzelf volgen. In elkaar gehaakt blijven ze prima liggen. Ze kunnen dan direct belopen worden. Soms kiest men ervoor om de plinten later te plaatsen. Vooral als men verwacht dat de laminaat vloer nog veel zal uitzetten. Ook dit heeft geen invloed op de vloer. De ruimte kan alvast ingericht en gebruikt worden.

Wanneer is laminaat geschikt voor vloer verwarming

Bij vloerverwarming moet de warmte die ze afgeeft zo min mogelijk worden tegen gehouden. Daarom moet het laminaat die op de vloerverwarming komt te liggen van materiaal zijn dat zo goed mogelijk warmte naar boven geleid. Van de geschikte laminaat soort zijn de planken zo dun mogelijk gemaakt, terwijl ze toch hun stevigheid behouden. Alle bekende merken hebben wel laminaat soorten in hun collectie die geschikt zijn voor vloerverwarming.

Wanneer werkt laminaat

Laminaat bestaat uit twee kunststoflagen met daar tussen een kern gemaakt van geperste houtsnippers. Hout is in staat vocht op te nemen uit de omgeving en weer af te staan aan de omgeving. Dit zorgt er voor dat laminaat uitzet als het vocht opneemt en weer krimpt als het vocht af staat. Dit heet “werken “. Verschil in [lucht] vochtigheid veroorzaakt het werken van laminaat.

Wanneer gaat laminaat uitzetten

Het uitzetten van laminaat heeft te maken met vocht. Als het buiten de houten kern van de laminaat plank vochtiger is dan de kern zelf zal ze vocht opnemen tot het weer in evenwicht is. Als er op een broeierige dag veel vocht in de lucht zit, zal het laminaat wel iets uitzetten. Omdat er langs de randen van de laminaat vloer een uitzetvoeg is vrijgelaten voor dergelijke omstandigheden is er niets aan de hand. Maar als de hond de waterbak heeft om gegooid, en er een poosje water op het laminaat is blijven liggen, heeft het laminaat zoveel vocht kunnen opnemen, dat de vloer waarschijnlijk zal gaan bobbelen.

Wanneer is laminaat uitgevonden

Laminaat is een uitvinding van een Zweeds bedrijf. In de jaren zeventig begon dit bedrijf met het lamineren van hout voor meubels. Al snel daarna werd het laminaat uitgevonden. Binnen drie jaar werd er met de productie van dit product begonnen. In negentien honderd zes en negentig werd in een andere fabriek in Zweden het klik laminaat ontwikkelt. Nu was het niet meer nodig het laminaat te lijmen maar kon het eenvoudig in elkaar geklikt of gehaakt worden.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!