Laminaat informatie

In deze tekst vind u uitleg over algemene informatie over laminaat.

Laminaat is een vloer die uit verschillende lagen bestaat. Normaal gesproken bestaat laminaat uit vier verschillende lagen. Als eerste de toplaag Melanine, vervolgens Deco fotoprint, daaronder HDF en als laatst de onderlaag. De toplaag bepaald in welke mate de vloer kan worden gebruikt, de gebruiksklasse. Gebruiksklassen zijn in verschillende te onderscheiden. Gebruiksklasse 21 of 22 is de minst sterke gebruiksklasse. Wanneer laminaat maar beperkt gebruikt wordt, zoals in een zolderkamer, is dit een voordelige optie.

Gebruiksklasses

Gebruiksklasse 32 of 31, is te gebruiken in een gezinswoning waar intensief gebruik wordt gemaakt van de vloer, zoals bijvoorbeeld in de gang of in de woonkamer. Je kan laminaat met deze gebruiksklasse ook gebruiken in een licht- intensieve omgeving zoals in een winkel. Laminaat vloeren van deze klasse zijn xlfloors bij beboparket
Gebruiksklasse 32, is te gebruiken voor normaal gebruik in een zakelijke omgeving. Ook is dit laminaat geschikt voor particulieren die een vloer van kwaliteit willen. Bij beboparket is de rest van het assortiment allemaal in deze gebruiksklasse. In het assortiment van BEBOPARKET kan elk kliksysteem een apart kliksysteem hebben. De meest voorkomende kliksystemen zijn de Uniclic of de xl floors modellen. Beide kliksystemen zijn wereldwijd bekend van topkwaliteit. Het hogere segment beschikt ook nog over een ander kliksysteem. Dit is de laatste nieuwe ontwikkeling van xl floors.  Dit systeem zit op de meeste laminaten van onze exclusieve serie.

Laminaat informatie

laminaatinformatie

laminaatinformatie