Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Wat weegt laminaat per vierkante meter

Om het gewicht van laminaat per vierkante meter precies te weten moet u een pak laminaat wegen en dat gewicht, aan de hand van de vierkante meters inhoud van het pak, omrekenen naar een vierkante meter. Voor een ruwe schatting kunt u uitgaan van vijf kilogram per vierkante meter bij een plank dikte van zeven millimeter.

Wanneer laminaat kopen

In deze moderne tijd waarin er zoveel kansen zijn willen we allemaal graag meedoen. Plezier in ons werk en zonder zorgen genieten van onze vrije tijd. We willen ons kunnen ontspannen in een gezonde en sfeervolle omgeving. Met laminaat haalt u een vloer in huis die praktisch geen onderhoud vraagt en voor vele jaren woongenot kan zorgen. Ze is bestand tegen modder voeten, stoeiende huisdieren of een glas wijn dat omvalt. Even met een vochtige doek over de laminaat vloer, en alles is weer hygiënisch schoon, als nieuw. Zelfs geen huisstofmijt heeft houvast op een laminaat vloer. En mocht u gaan verhuizen, het kliklaminaat kan mee verhuizen. Dus voor iedereen die mee wil profiteren van al deze genoemde voordelen is het nu tijd om laminaat te kopen.

Wanneer laminaat leggen nieuwbouw

Laminaat mag alleen gelegd worden op een droge vloer. Als je dan bedenkt dat bij de bouw van een huis wel zo’n vier duizend liter water wordt gebruikt, begrijpt u dat de betonvloer, waar ook een deel van dat water in is verwerkt, niet zo snel droog is. Het kan verstandig zijn een bouwdroger te plaatsen. Deze bouwdrogers zijn te huur of u kunt de aannemer vragen of hij het wil doen. Deze bouwdroger trekt geen vocht diep uit het beton, dus zult u moeten meten of het beton droog genoeg is. Dit kan met speciaal meetapparatuur, de zo genaamde, calcium carbide meter. Deze is te huur. Een andere manier is: leg een stuk plastic neer met daarop iets zwaars, bijvoorbeeld een stoep tegel. Als na twee a drie dagen het plastic weggenomen wordt en het eronder nat of donkerder dan de omgeving is, is dat een teken van nog te veel vocht. U moet wachten tot het vocht niet meer zichtbaar aanwezig is, pas dan kunt u beginnen met de laminaat vloer. Let op, er moet altijd een vochtwerende folie of ondervloer met een vochtwerende laag op beton gebruikt worden onder het laminaat.

Wanneer laminaat vervangen

De reden van laminaat vervangen is vaak slijtplekken, krassen of kleurverschil bij een laminaat vloer van mindere kwaliteit. Ook als een laminaat vloer voor licht gebruik toch intensiever dan verwacht belopen wordt kunnen er lelijke slijtplekken op de vloer zichtbaar worden. Voor laminaat van een hoge kwaliteit geld er een ruime garantieregeling, en je mag dan ook verwachten dat deze laminaat soorten bij goed gebruik jarenlang als nieuw blijven. Een ander verhaal is, wanneer er schade door bijvoorbeeld vocht is. Dit kan optrekkend vocht zijn uit de ondergrond, of lekkage water zijn. Soms is het laminaat dan niet meer te redden en moet het vervangen worden. Dan is het wel belangrijk om goed op te letten dat het vocht, ook diep in de ondergrond, verdwenen is. Bij een beperkte beschadiging, door bijvoorbeeld een heet voorwerp, moet bekeken worden of er alleen een paar laminaat planken vervangen kunnen worden. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u ondanks dat de laminaat vloer nog goed en mooi is, u het hele interieur een nieuwe uitstraling wilt geven. Ook dan is het vervangen van laminaat een goed idee omdat de vloer als basis van het interieur een groot aandeel heeft in het bepalen van de uitstraling van een ruimte.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!