Keihard de goedkoopste!

BeBo Voor Elk Budget!
BeBo: Voor Elk Budget! Bezoek onze showrooms in
Etten-Leur of Vriezenveen
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN VRIEZENVEEN & ETTEN-LEUR

Welk laminaat met huisdieren

Laminaat is de ideale vloer als er ook huisdieren rondlopen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Welk laminaat met honden

Natuurlijk is laminaat bijzonder geschikt als er dieren in je huis lopen. Vieze poten op een laminaatvloer en eventuele hondenharen zijn snel weer te verwijderen. De levensduur van je laminaat is afhankelijk van de kwaliteit, maar ook van onderhoud en leefstijl. Een huisdier over de vloer vergt altijd meer onderhoud. Een hond ligt natuurlijk niet de hele dag in zijn mand, maar wil ook spelen. Daar hoort natuurlijk rennen en dollen bij. En na zijn buitenwandeling zal zijn vacht soms nat en zanderig zijn. Dus met andere woorden, kies voor een laminaat dat tegen een stootje kan.

honddrinkbak

Waar let je op?

De kwaliteit van laminaat wordt uitgedrukt in klassen. Kies je voor een kwaliteitsklasse van 22/32 dan heb je een laminaat dat geschikt is voor intensief woongebruik. Dus het ideale laminaat in een huis met dieren.

Verder kun je ook op de toplaag letten. Veel vloeren hebben een geprofileerde toplaag. Dit wordt gedaan om de print die hieronder ligt nog realistischer te maken. Denk bijvoorbeeld aan een houtlook laminaat vloer. Het profiel in de toplaag komt overeen met de houttekening; nerven en noesten. Bijkomend voordeel van dit profiel is dat de vloer hierdoor ruwer en dus stroever aanvoelt. Dat is dus ook prettiger voor de hond.

Een laminaat met v-groef zorgt ook voor een betere grip op de vloer. Een bijkomend voordeel van een V-groef is dat naar binnen gelopen zand en ander vuil in de V-groef schuift. Op deze manier valt het vuil minder op en kan het zand geen schurend effect geven op het laminaat, dus minder krassen. Tot slot vallen vlekken op laminaat met een levendige patroon, van nerven en noesten en verschillende kleuren, minder op.

Zoek je echt een vloer met een antisliptoplaag kies dan voor waterbestendig laminaat. Daarnaast is dit laminaat bestand tegen de natte vacht van de hond en vuile poten. De waterafstotende coating heeft ook een antislip werking. Dit zal een hond, die nogal eens rent en springt niet zo belemmeren in zijn bewegingen. Waterbestendig laminaat is te koop in mooie houtlooks, zodat ze in de hele woning gelegd kunnen worden. De waterbestendige coating, ook geprofileerd, geeft het laminaat een mooie authentieke uitstraling. Doordat het kliksysteem perfect sluit zijn er geen spleten in de vloer waar vocht door kan dringen. Dit is dus de ideale vloer waar huisdieren lopen.

Welk laminaat met katten

Een kat heeft niet zo veel impact op een laminaatvloer als een hond. Let alleen op de krasbestendigheid van laminaat. Een kat staat bekend om zijn scherpe nagels. Maar de toplaag/slijtlaag van laminaat is tegenwoordig heel sterk. Dus het meeste laminaat is geschikt voor katten. Laminaat dat geschikt is voor de hond is natuurlijk ook geschikt voor een kat.

Hoe blijft een vloer mooi met huisdieren

Huisdieren over de vloer zorgen altijd voor meer stof en vuil. Doordat de dieren ook vaak buiten lopen zijn goede schoon/droogloopmatten bij buitendeuren heel belangrijk. Nu zal je hond bij binnenkomst zijn poten niet vegen. Maar geef je huisdier even aandacht en een aai over de kop als hij op de mat staat en hij zal langer op de mat blijven. Daarnaast is regelmatig stofzuigen een pré. Als de vloer stofvrij en haarvrij is, zal dit tijdens het lopen ook kunnen opdwarrelen. En zand op laminaat veroorzaakt krassen tijdens het lopen. Vastzittend vuil kun je eenvoudig met een sopje met wax en clean wegdweilen. En verder vraagt laminaat geen onderhoud. Dus…… laminaat is geschikt in een huis met huisdieren!

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!