Welk laminaat met huisdieren

Laminaat is de ideale vloer als er ook huisdieren rondlopen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Op laminaat hebben hondenpoten niet zo gemakkelijk grip. Een laminaat met een stroevere toplaag is dan belangrijk, om al te veel glijpartijen te voorkomen. Laminaat met een V groef rondom zorgt ook voor meer grip op de vloer. Een bijkomend voordeel van een V-groef is, dat naar binnen gelopen zand en ander vuil in de V-groef schuift. Op deze manier valt het vuil minder op en kan het zand geen schurend effect geven op het laminaat, dus minder krassen. Tot slot vallen vlekken op laminaat met een levendige patroon, van nerven en noesten en verschillende kleuren, minder op.

Welk laminaat bij vloerverwarming

Voor vloerverwarming is er een speciaal soort laminaat ontwikkelt. De geperste plaat, die de kern vormt van het laminaat, is zoveel mogelijk warmte doorlatend gemaakt. Bij andere soorten is dat juist isolerend. De kern is ook zo dun mogelijk gehouden, om dezelfde reden. Uiterlijk zijn de laminaat soorten niet verschillend. Ook kwalitatief zijn ze gelijk aan elkaar. Het laminaat voor vloerverwarming is te herkennen aan het logo aan de onderkant.

Welke laminaat in de slaapkamer

Bij ons wordt in de slaapkamer niet alleen geslapen. Vooral de kinderen zijn naast het studeren een groot gedeelte van hun vrije tijd ook op hun eigen slaapkamer. De bewering dat in de slaapkamer een vloer van lichte kwaliteit voldoende is, geld voor ons niet. Wij zijn voor een zware kwaliteit gegaan. Omdat op donkere kleuren stof goed zichtbaar is hebben we voor een lichteiken kleur laminaat gekozen. De bovenlaag is enigszins mat. We hebben deze laminaat vloer nu al jaren op de bovenverdieping liggen, en al die jaren hebben we veel woongenot van deze laminaat vloer, die er nog steeds als nieuw uit ziet. We zijn blij dat we de adviezen van Bebo Parket opgevolgd hebben. Als we kijken naar de prijs – kwaliteitverhouding denk ik niet dat deze vloer ergens anders goedkoper is te verkrijgen.

Welk laminaat past bij mij

De keus van het laminaatsoort hangt af van verschillende punten. Waar en hoe intens wordt het laminaat gebruikt. Hoe groot is de kamer en hoe is de licht inval in de kamer waar het laminaat moet komen.  Komt er vloerverwarming onder het laminaat of juist niet. Laminaat wordt verdeeld in verschillende gebruikersklassen. Voor vloeren die nauwelijks belopen worden is een heel lichte gebruikersklasse voldoende. Wordt een vloer wel veel gebruikt dan is een zwaardere klasse beslist aan te raden. De toplaag van deze laminaatsoort is keihard, en daardoor heeft hij een hoge slijtvastheid. Het patroon dat op het laminaat is aangebracht kan de uitstraling van een ruimte bepalen en daardoor de inrichting versterken.  Het is verkrijgbaar in elke stijl die je maar wil, landelijk, klassiek, strak modern, enz. De kleur kan optisch de grote van een kamer beïnvloeden. Over het algemeen genomen laat een donkere kleur al snel een kamer kleiner lijken. Bij een lichtere kleur laminaat is dat juist andersom. Ook veel of weinig licht inval heeft dit effect. Bij vloerverwarming moet er bij het kopen van laminaat op gelet worden of het laminaatsoort hier geschikt voor is.