Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Wat is het verschil tussen een houten vloer en een laminaatvloer?

Bij de inrichting van het huis is de vloer heel belangrijk. Hij moet tegen een stootje kunnen als erop gelopen wordt met schoenen, maar ook goed te onderhouden zijn. Voornamelijk wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Daarbij moet de vloer matchen met de rest van je interieur. De vloer is als het ware de achtergrond van de meubels, dus ook kleur en uitstraling zijn heel belangrijk.

Er zijn natuurlijk veel verschillende tussen een 100% natuurlijke vloer en een vloer die uit een kunststof afwerking met print en MDF of HDF bestaat. Hierbij hebben we het natuurlijk over een houten vloer en laminaat. Om de verschillen allemaal op te noemen, zullen we eerst de vloeren beschrijven:

Houten vloer

Een houten vloer is een natuurproduct dit maakt dat elke plank uniek is. Elke houtsoort heeft zijn eigen tekening en structuur en kan daarnaast ook nog in verschillende kleuren bewerkt worden. Door blootstelling aan de zon en daglicht kan een houten vloer verkleuren. De houtsoort die gebruikt wordt voor de vloer bepaald voornamelijk de prijs. Een houten vloer is duurder dan een laminaat vloer.

Een houten vloer bestaat uit echt hout of een multiplex laag met een massief eiken toplaag daar bovenop. Het gaat hier meestal om een massief eiken vloer of een massief grenen vloer of lamelparket. Bij een houten vloer moet je rekening houden met behandelingen en onderhoud van de vloer om de vloer mooi te behouden.

Laminaatvloer

Laminaat bestaat uit hout dat gelamineerd is met kunststof. Dit heeft als voordeel dat vuil en vlekken niet in de bovenlaag kunnen doordringen. Vandaar een onderhoudsvrije vloer. De kleur en tekening komt van een fotoprint, niet elke vloer is dus uniek. Maar de mogelijkheden wat uitstraling betreft lijken wel eindeloos, hout, steen, beton, tegels, alles in verschillende kleuren en uitvoeringen. Laminaat kan tegen zonlicht, en verkleurt dus niet.

Een laminaatvloer bestaat uit kunststof, een hdf of mdf laag met daar bovenop een houtstructuur geprint. Een houtstructuur zal zich om de 6 á 7 planken herhalen. Naast een houtlook, is er steenoptiek en betonlook. Een laminaatvloer is makkelijk in onderhoud aangezien u de vloer niet hoeft te behandelen. Het nadeel van een laminaatvloer is dat het om een geprinte structuur gaat, dus de vloer zal nooit een 100% natuurlijke look krijgen.

Onderhoud van een houten vloer

Voor een houten vloer geld dat door het gebruik de vloer er levendiger uit gaat zien. Wel moet ze goed onderhouden worden door het zuigen of vegen van de vloer en met een vochtig doek de vlekken weg te wrijven. Daar waar de afwerking van was of olie minder wordt moet deze bijgewerkt worden met een onderhoudsproduct.

Bij slijtage wordt de houten vloer gerenoveerd door een dun laagje van de vloer af te schuren en er daarna weer een beschermlaag van was, lak of olie op te brengen. De houten vloer is nu weer nieuw, alleen een paar millimeter dunner.

Onderhoud laminaatvloer

Laminaat heeft geen afwerklaag die bijgewerkt moet / kan worden. Het onderhoud is dus makkelijker. Door de harde toplaag blijft de laminaatvloer er als nieuw uitzien. De vloer blijft mooi door regelmatig, maar gemakkelijk onderhoud. Zorg ten eerste voor goede inloopmatten zodat er zo min mogelijke steentjes en zand op de vloer komen. Dit vuil zorgt ervoor dat er tijdens het belopen van de vloer er micro krasjes kunnen ontstaan. Vastzittend vuil kan snel verwijderd worden met een licht vochtige dweil en een sopje met een speciale laminaatreiniger. Gaat de vloeren na jaren eenmaal slijten dat kan dit niet hersteld worden.

Het leggen van een houten vloer

Meestal wordt deze klus uitbesteed aan een parketteur. Het is best wel een klus vooral als de vloer helemaal verlijmd moet worden op een ondergrond.

Leggen van een laminaatvloer

Het leggen van laminaat kun je ook zelf doen. Laminaat is voorzien van een kliksysteem zodat je de delen aan elkaar kunt klikken in plaats van verlijmen. Ook hierdoor kun je de totaalprijs van de vloer dus weer drukken. Zo is een laminaat vloer veel goedkoper dan een houten vloer.

Conclusie

Zo zie je er zijn er zijn best wel veel verschillen tussen een houten vloer en een laminaatvloer. Vaak speelt het budget de belangrijkste rol in de keuze van het soort vloer. Maar of je nu laminaat of een echte houten vloer koopt, neem een vloer die bij je smaak, interieur en leefstijl past. Dat zorgt ervoor dat je met plezier op je vloer leeft, of de vloer nu veel of weinig onderhoud nodig heeft.

quick-step-classic-lamellen-eik-natuurvernist

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!