Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Vloer leggen op Anhydrietvloeren

De oppervlakte van monoliet dient poreus te worden gemaakt door te schuren met een grove schuurgang. Het verdient de voorkeur om dit te doen door de vloer te laten parelstralen door een derde. Als de parketvloer verlijmd wordt, moet de ondervloer machinaal geschuurd worden, bijvoorbeeld met korrel 60. Vervolgens moet de vloer worden gestofzuigd en moet deze worden voorgestreken met UZIN-PE 420 epohecht. Dit moet worden aangebracht met de schuimroller. Het verbruik is circa 100-150 g/m2 en de droogtijd is ongeveer één uur bij 20 graden Celsius en een maximale relatieve luchtvogtiheid van 65%.

Spaanplaatbroodjes verlijmen

De spaanplaatbroodjes moeten worden verlijmd met PU-parketlijm, oplosmiddelvrij. 11 Het verbruik hiervan is circa 900 g/m2 en de lijm moet worden aangebracht met vertanding 23/48. Tapis moet worden verlijmd met PU-parketlijm, die wordt aangebracht met vertanding B3. Te allen tijde moet een vochtscherm worden aangebracht. 1.2.3 Anhydriet Anhydrietvloeren moeten als dekvloer nog van een vloerafwerking worden voorzien. Door de enorme dichtheid van het oppervlakte van de anhydriet-gietvloer kan de hechting met een lijm een probleem geven. Door vochtinsluiting, niet vakbekwame plaatsing of een slechte samenstelling van het mengsel kan een instabiel toplaagje van enige millimeters ontstaan. Nadere uitleg anhydriet De anhydrietgebonden dekvloer is deels voorzien van een huid van calciumcarbonaat. Deze huid dient tot op de harde kern te worden verwijderd (schuurkorrel 24). Bij de afwerking met eiken parket dient de vloer te voldoen aan eisen op de volgende gebieden: huidtreksterkte, vlakheid, hechtsterkte en vochtgehalte.

Huidtreksterkte

Voorafgaand aan het meten van de huidtreksterkte moet de eventueel aanwezige calciumcarbonaathuid worden verwijderd. Om een parketvloer te kunnen plaatsen, dient de huidtreksterkte, gemeten op de harde kern, gemiddeld 1,0 N/mm² te zijn. De laagste waarde mag niet kleiner zijn dan 0,6 N/mm². Advies: Als de dekvloer is opgeleverd volgens de voorschriften, wordt het volgende advies gegeven: Met de huis eigenaar eigenaar is afgesproken dat hij de vloerverwarming in het kleine kamertje zo snel mogelijk laat aansluiten. Daarnaast wordt een ontvochtiger neergezet. Wanneer het vochtpercentage in deze ruimte en in de ruimte onder de keuken onder de 0,3% daalt, wordt de houten vloer geplaatst. Bewerken: Enkele dagen voor aanvang van de plaatsing van de houten vloer moet de vloerverwarming worden uitgeschakeld. Aansluitend moet de dekvloer worden voorgestreken met Lecol (Wakol) PU-280. Lecol PU-280 moet met een spatel worden aangebracht. Na circa 12 45 minuten kan de ondervloer worden verlijmd. Het oppervlakte dat wordt voorgestreken, moet binnen 24 uur worden belegd. Bijzonderheden leggen op anhydriet: Bij het leggen van een vloer op anhydriet, moet je het volgende in acht nemen: • Verzeker je ervan bij de opdrachtgever dat een diffusieversperring in de ondervloer is ingebouwd, zodat je geen rekening hoeft te houden met vochttransport uit de onderlaag. Het vochtgehalte van de anhydrietvloeren moet lager zijn dan 0,5 gewichtsprocent (gemeten met een CM-meter). Bij vloerverwarming moet dit lager zijn dan 0,3%.

Anhydrietvloeren schuren voor verlijming houten vloer

Bij verlijmde vloeren dient het anhydriet geschuurd of geborsteld te zijn (machinaal opgeruwd met een roterende staalborstelmachine of met een schuurmachine met korrel 16- 24) tot op de harde laag. Aansluitend moet het stof met een stofzuiger worden afgezogen (niet vegen of borstelen), zodat de gehele calciumcarbonaatlaag verwijderd is, indien dit nog niet is gebeurd tijdens de bouw. Bij verlijming dient altijd een voorstrijkmiddel gebruikt te worden, evenals watervrije lijm. Bij een glasharde oppervlakte kun je het beste met een hamer de drukvastheid van de onderliggende anhydrietlaag testen. Er kan namelijk nog een zachte laag onder zitten. In dat geval mag geen parket of kurk gelegd worden en moet de fabrikant van de anhydrietvloeren aansprakelijk gesteld worden voor de levering van een kwalitatief slechte anhydrietvloer. Vocht mag zich niet in verbinding kunnen stellen met anhydrietvloeren. • Voordat je gaat lijmen, moet het stof gebonden worden. Daarom moet een anhydrietvloer altijd worden voorzien van een primerlaag. De droogtijd van een primerlaag van Wakol of Lecol PU 280 is minimaal drie uur. Let op: Anhydrietvloeren mogen nooit voorzien worden van een vochtscherm. Het parket moet verlijmd worden met PU- of MS-lijm. Spaanplaat, parketdelen en dergelijke mogen nooit gespijkerd of geniet worden op een anhydrietvloer.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!