Vloeren van Bebo Parket

De eerste keus die u maakt is of het een vaste vloer moet worden of een zwevende vloer, een zwevende of losse vloer is niet vast verbonden met de ondergrond en klinkt over het algemeen hol. Het voordeel is dat u de vloer zonder noemenswaardige problemen weer kunt verwijderen, wat bijvoorbeeld in huurwoningen een voordeel kan zijn. Ook kan er bij appartementen door een VVE bepaald zijn dat er geluidsreducerende ondervloer wordt gebruikt, dan bent u dus ook aangewezen op een losse vloer. De plaatsing van een zwevende vloer is snel gebeurd, u moet daarbij denken aan een dag tot maximaal een paar dagen inclusief alle afwerking.

Een vaste vloer is geluidsarm (klinkt niet hol maar solide) en geeft een massief gevoel als u erop loopt, deze vloer kan niet zonder geweld worden verwijderd, verder hoort een vaste vloer bij de opstal van een huis omdat deze aard en nagelvast verbonden is met de woning. Dit kan dus bij de financiering van uw huis meegenomen worden indien gewenst

De vaste vloer is duurzamer dan de zwevende vloer en een vaste vloer werkt niet (uitzetten en krimpen) dat betekend dus voor u minder afwerkprofielen en naden bij de afwerking. Ook is het bij een vaste vloer mogelijk te kiezen voor vloerverwarming terwijl dit bij losse soorten niet kan. Bij een vaste vloer zijn eindeloos veel mogelijkheden in patronen houtsoorten en kleuren mogelijk. De tijd om een dergelijke vloer te maken is aanzienlijk waarbij u rekening moet houden met minimaal een werkweek voor een gemiddelde woonkamer, hierdoor zijn de kosten ook aanmerkelijk hoger (ambachtelijk werk).

a Als u kiest voor een zwevende vloer zult u moeten bepalen welke soort hout u neemt, betrek in uw keus ook het gebruik van uw vloer, bijvoorbeeld als u jonge kinderen heeft en/of honden is een lichte zachte houtsoort snel afgesleten en moet u de vloer laten renoveren. Dit bekort de levensduur van uw vloer aanzienlijk. Dus bij zwaar gebruik kunt u beter denken aan een harde meestal donkerder houtsoort die wat minder snel slijt. Ook is het van belang om te denken aan contrast, lichte meubels een donkerder vloer en donkere meubels met een lichte vloer zodat deze niet tegen elkaar weg vallen

b Als u kiest voor een vaste vloer kunt u bedenken of dit een mozaïek/planchetten vloer (op beton gelijmde houten deeltjes) of een Tapis gelegde vloer moet worden (gelijmd gespijkerd op 12mm spaanplaat). Dit laatste is natuurlijk het summum onder de PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN vloeren en kan in bijna alle houtsoorten en dessins geleverd worden (eventueel zelfs met bedrijfslogo of familiewapen in uw vloer. Denkt u daarbij aan de klassieke Visgraat of Hongaarse punt met band – bies – dubbele band – dubbele bies – staande band enz enz… De planchetten, kanthout of mozaïek vloer is voornamelijk interessant voor extreem zwaar gebruik in Theaters, Showrooms, Winkels, Musea of Kantoren. Deze zijn door de dikte en de verwerking met enkelvoudige lijmlaag gunstig in prijs en zeer duurzaam

Kijk met dit verhaal in uw achterhoofd eens rond in deze digitale showroom om u een beeld te vormen. Daarnaast kunt u voor advies of een vrijblijvende offerte contact met ons opnemen.

Een mozaiek parketvloer is een vloer die bestaat uit vierkante blokjes van 16 x 16 cm, waarvan elk blokje weer bestaat uit een 7 tal latjes. Deze PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN soort wordt geleverd in matjes van 32 x 64 cm,welke direct op het beton, of bij houten ondervloeren of ongelijke betonvloeren op een spaanplaat ondervloer verlijmd worden. Dit is een uitermate solide PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN soort, die veelvuldig in openbare ruimtes, bijv. dansscholen, kantines en vergaderzalen wordt toegepast.

Nadat het PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN op het beton is verlijmd volgt dezelfde procedure als bij strokenvloeren. Kan na geschuurd en gevoegd te zijn afgewerkt worden in de lak, was of olie. Het is een betrekkelijk goedkope PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN soort omdat het gemaakt wordt uit die delen van het hout waar andere vormen wat betreft afmeting niet meer uit geproduceerd kunnen worden.

 

Visgraatvloeren zijn in principe hetzelfde als strokenvloeren alleen met het verschil dat de houten deeltjes allemaal dezelfde maat hebben en in een visgraatpatroon worden gelegd. Ook deze vloer wordt gespijkerd en gelijmd op een 12 mm spaanplaat ondervloer, welke op het beton is verlijmd.

De houten deeltjes zijn leverbaar in verschillende afmetingen en kunnen zowel als enkel- alswel dubbelvisgraat worden gelegd.

Lamelparket is een kant en klaar PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN met een toplaag van echt hout. De vloer wordt zwevend gelegd op een dampdichte ondervloer.

Een lamelvloer is een uit drie lagen opgebouwde parketvloer. De toplaag bestaat uit hardhout en de middenlaag meestal uit vuren strookjes die haaks op de toplaag worden gelijmd. De onderlaag is een contra-laag en meestal van vurenhout gelijmd in de lengterichting van de toplaag.

Deze drie lagen worden onder hoge druk tot een geheel samengeperst. Daarna worden de delen van veer en groef voorzien, waardoor ze eenvoudig te leggen te zijn

De toplaag wordt meestal afgewerkt met 5 slijtvaste laklagen en is van echt hardhout met een karakteristieke nerf en warme uitstraling.

Tegenwoordig worden veel lamelsoorten ook geleverd, afgewerkt met olie. Is bij uitstek geschikt voor het leggen in appartementen en huurwoningen waar niet op de beton-ondervloer verlijmd mag of kan worden. In appartementen dient wel een geluid-isolerende ondervloer te worden aangebracht

Laminaatvloeren zijn losliggende vloeren (op een vochtwerende ondervloer) die bestaan uit een tussenlaag van HDF of MDF, waarop een fotoprint is aangebracht alsmede een zeer sterke kunststof toplaag. Deze speciaal ontwikkelde toplaag biedt een hoge weerstand tegen krassen, is slijtvast en is geschikt voor intensief gebruik.

Laminaat is bijzonder geschikt voor het leggen in appartementen en huurwoningen waar niet op het beton mag of kan worden verlijmd. In appartementen dient wel een geluidwerende ondervloer te worden aangebracht. Let wel goed op wat voor laminaat u koopt, er zijn verschillende kwaliteiten te koop met elk een eigen toepassing en prijskaartje.

Bourgognevloeren zijn in principe TAPIS-vloeren, dat wil zeggen gespijkerd en gelijmd op tevoren op het beton verlijmd 12 mm spaanplaat. Het leggen is dezelfde procedure als strokenvloeren alleen met het verschil dat de houtdelen een dikte hebben van 7 of 9,5 mm en dat zij in verschillende breedtes en verschillende lengtes leverbaar zijn. Verkrijgbaar zijn breedtes van 9, 11, 13, 14 en 16 cm. Het bijzondere aan die delen is dat zij aan de zijkanten zijn voorzien van een afgeschuind kantje (de vellingkant) wat als het gelegd is het effect geeft van een “plankenvloer” echter zonder de bekende problemen van die plankenvloeren.(eventueel ook verkrijgbaar zonder vellingkant).

Hout olie onder voorwaarden van de natuur.

 

Het LC concept is het ontwikkelen en fabriceren van schone biologisch afbreekbare producten van de hoogste kwaliteit. Bij LC Lab hebben ze met veel moeite een nieuw product ontwikkeld, een nieuw soort hout olie. Het wordt geproduceerd uit de vetachtige zuren van naaldbomen, en is helemaal vrij van schadelijke oplosmiddelen. De vetachtige zuren worden onttrokken aan de dennenappel, dit is de natuurlijke afweer van de naaldboom tegen houtrot. Deze zuren worden vervolgens geraffineerd tot een olie met lage viscositeit die diep in het hout kan trekken. Dit zorgt voor een verzorgende voedende laag die het karakter van het hout goed uit laat komen.

Deze natuurlijke olie is natuurlijk afbreekbaar en bijna vrij van geur. Het heeft unieke droog eigenschappen, en is zeer economisch in het gebruik. Wij testen al onze olie om te kunnen garanderen dat u absoluut de hoogste kwaliteit krijgt. De schotse den (Pinus sylvestris) is veel voorkomend in Scandinavië, en voor iedere gekapte boom word er een nieuwe aangeplant. LC hout Olie is gemaakt van duurzaam beheerde bronnen.

 

De meeste bestaande PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN vloeren kunnen enige malen gerenoveerd worden. Renovatie bestaat uit het volledig kaalschuren, zodat er geen resten meer over zijn van de oude lak of was. Daarna wordt indien mogelijk bij bijv. kiervorming de gehele vloer gevoegd en daarna in de grondlak en 2 x in de toplak gezet. Deze toplak is de bescherming van de vloer. (Het voegen is alleen mogelijk bij een vaste vloer). Na renovatie kan bij normaal onderhoud met een PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN polish de vloer weer voor ca. 8 tot10 jaar mee. Ook het in de olie zetten behoort tot de mogelijkheden

De veel gestelde vraag kan ik zelf schuren … ? De meeste klanten die zelf ooit hun vloer schuurden waren niet tevreden over het resultaat. Over het algemeen wordt er gebruik gemaakt van gehuurde apparaten die bijna nooit correct zijn afgesteld, en waarmee u niet gewend bent om te werken. Dit is een zeer nauwkeurig werkje en zelfs de professional heeft diverse instellingen om de machine aan te passen aan het soort PARKET LAMINAAT EN HOUTEN VLOEREN wat geschuurd moet worden. Het resultaat is al gauw dat de vloer vol kuilen en schuurfouten zit. Deze zijn zelfs voor een vakman naderhand moeilijk te herstellen, dus weet waar u aan begint! Vergelijk dan meteen eens de kosten tussen het zelf huren van een machine, die u waarschijnlijk langer nodig gaat hebben dan u dacht, de dure schuurbanden en schijven, de enorme hoeveelheid stof, waarvan uw stofzuiger stuk kan gaan! En dan nog de nodige producten om de vloer af te werken, en de verwerking ervan.

De vloeren die door ons bedrijf zijn gerenoveerd en in de olie zijn gezet, zijn behandeld met produkten van het merk Aquamarijn, LC wood Oil, Osmo en Dumby. Zij dienen ook onderhouden te worden met produkten van hetzelfde merk welke altijd in ons bedrijf verkrijgbaar zijn. Beschikbaar zijn voor onderhoud de oppervlaktereiniger en onderhoudszeep Clien-Z en de onderhoudsolie Revol. Indien de vloer regelmatig met deze produkten is behandeld en eens een grondige schoonmaakbeurt moet plaats vinden is daar een speciaalreiniger Clien-S voor verkrijgbaar.

ndien uw vloer door ons is gerenoveerd ontvangt u een uitgebreide schriftelijke handleiding voor onderhoud. Voor vloeren die bij renovatie in de lak zijn gezet, geldt in principe hetzelfde als voor olievloeren, echter met het verschil dat daar uiteraard andere produkten voor beschikbaar zijn. Voor het normale onderhoud zijn verkrijgbaar de polish “woodfloor”, de oppervlaktereiniger “cleangloss” en de specialreiniger “strip”. Ook hierbij geldt dat indien uw vloer is gerenoveerd door ons bedrijf u een uitgebreide schriftelijke handleiding voor het onderhoud ontvangt. Alle onderhoudsmiddelen welke nodig zijn voor het in optimale conditie houden van Uw vloer zijn bij ons verkrijgbaar. Wij hebben daarvoor de produkten uit de DUMBY-serie, n.l. DUMBY geel als algemeen schoonmaakmiddel voor lak- en wasvloeren, Dumby blauw voor reiniging van Laminaatvloeren en Dumby rood als polish voor gelakte vloeren. Voor vloeronderhoud is productadvies altijd belangrijk, dit omdat er verschil bestaat tussen onderhoudsproducten voor oplosmiddelhoudende behandelingen en watergedragen behandelingen.