Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Wat is de warmte weerstand van een eiken lamelparket

Bij een vloerverwarming in een woning hebben we te maken met de warmteweerstand van een  vloerbedekking. Niet alle soorten vloerbedekking zijn geschikt om op vloerverwarming te plaatsen. De warmte van de vloerverwarming wordt aan de omgeving afgegeven. Deze warmte gaat dus door de vloerbedekking heen. De vloerbedekking heeft dus een vertragende werking  op de warmteoverdracht. Dit is de warmteweerstand van de vloerbedekking, de RC-waarde. Diverse soorten eiken lamelparket zijn geschikt voor vloerverwarming. Dit is afhankelijk van de materiaal dikte van het eiken lamelparket,  en het soort vloerverwarming. Dit wordt uitgedrukt in de m2.K/W, de zogenaamde RC-waarde. Voor een goede warmteoverdracht worden de volgende richtlijnen aangehouden: Als er sprake is van de vloerverwarming als bijverwarming moet men 0,18m2.K/W aannemen. Als de vloerverwarming de hoofdverwarming is dan neemt men 0,14m2.K/W aan.

De maximale warmte weerstand van een vloer ten opzichte van een vloerverwarming is 0,15m2.K/W.

Bebo parket verkoopt  diverse soorten lamelparket die prima geschikt zijn voor diverse soorten vloerverwarming. Ten eerste hebben we  BMIO eiken lamelparket. Dit is een eiken lamelparket met een noest arme toplaag van massief eiken. Deze vloeren zijn voorzien van een klik systeem en kunnen zwevend gelegd worden met behulp van een speciale ondervloer voor vloerverwarming. Deze vloer heeft een RC-waarde van 0,7m2.K/W. Verder hebben we eiken lamelparket met een totale dikte van 10mm. Deze vloeren hebben een toplaag van extra terug gedroogd massief eiken. Door de geringe warmte weerstand van 0,09m2.K/W is deze vloer zeer geschikt op een vloerverwarming. Dit eiken lamelparket kan zwevend geplaatst worden met een speciale ondervloer.

Daarnaast verkopen we nog een eiken lamelparket

Van 15mm dik met een iets dikkere toplaag van extra terug gedroogd eiken. De toplaag van dit eiken lamelparket is ongeveer 4mm. De RC-waarde van deze vloer is 0,125m2.K/W. Doordat het  eiken lamelparket van 10mm en 15mm dik nog onbehandeld zijn, kunnen wij deze voor u naar eigen wens behandelen. Wij werken met olie op hard wax basis, dit is zeer geschikt voor eiken lamelparket op vloerverwarming. In een gelakt eiken lamelparket kunnen haarscheurtjes optreden, dit gebeurt niet bij een eiken lamelparket die in de olie is gezet. Dus ook voor eiken lamelparket met een lage RC-waarde bent u bij Bebo parket op het goede adres.

Wat is de warmte weerstand van een eiken lamelparket

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!