Keihard de goedkoopste!

Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
DEZE WEEK FABRIEKSLEEGVERKOOP IN ETTEN-LEUR & VRIEZENVEEN

Welke kleur laminaat

Welke kleur laminaat moet ik kiezen? De mogelijkheden bij Bebo Parket, wat betreft welke kleur laminaat, lijken wel eindeloos. Dat is heel belangrijk, want een goed antwoordt op de vraag: welke kleur laminaat moet ik kiezen? Dit speelt een belangrijke rol bij het verkrijgen van een harmonieus interieur. Als het goed gedaan is krijgt het vertrek in één keer de perfecte basis die zorgt voor de juiste sfeer, waarin u zich onmiddellijk thuis voelt.

Welke kleur laminaat moet ik kiezen

Het antwoordt op de vraag: welke kleur laminaat moet ik kiezen, wordt vaak ingegeven door de voorkeur voor een bepaalde kleur of aan de hand van een prachtig interieur dat ooit gezien is. Toch is het belangrijk meerdere dingen af te wegen voor we besluiten welke kleur laminaat geschikt is. Bijvoorbeeld onze voorkeur voor open en lichte ruimtes of voor compacte en warme ruimtes. Hoe groot en hoe hoog is de ruimte waarvoor laminaat uitgekozen wordt. Hoe is de lichtinval. Welke stijl wil ik creëren. Ook hebben kleuren invloed op ons welbevinden.

Welke kleur laminaat moet ik kiezen, richtlijnen

Zoals in de natuur vaak de grond donkerder is en de lucht licht kleurt. Bij het kiezen van laminaat is dit een veilige methode om deze richtlijn te volgen. De wanden en het plafond in een lichtere tint dan de vloer. Het formaat van een ruimte heeft ook invloed op welke kleur laminaat je kiest. Een donkere kleur laat een kleine of lage ruimte nog kleiner en compacter aanvoelen. In dezelfde ruimte kan een lichte vloer in staat zijn de ruimte optisch te vergroten zonder de helft van de meubels te verwijderen. Bij een groot, breed vertrek kan een donkere vloer juist een gevoel van warmte en geborgenheid geven. De lichtinval van een vertrek is bij elke kleur laminaat ook van belang. Kamers met ramen op het noorden krijgen een koeler licht en vragen als tegenhanger om warme geel of rood tinten in een meer of minder donkere laminaat vloer.

Als we te maken hebben met een bestaande inrichting is het goed te kijken of de meubels en muren bestaan uit koude of juist warme kleuren. Het is belangrijk dat de vloer dezelfde tint krijgt. De vloer kiezen in exact dezelfde kleur als de meubels is mogelijk, maar vervalt al gauw in eentonigheid. Daarentegen is het goed niet meer dan drie dominante kleuren in een interieur in acht te nemen. Het staat prachtig en ruim als we de laminaatvloer op één verdieping in verschillende kamers doorleggen. Als we iedere kamer een eigen kleur laminaatvloer geven, is het goed te kijken welke kleur laminaat invloed heeft op ons gevoel. Zo is het bekend dat pasteltinten van lichtbruin hout een gevoel van gezelligheid en comfort uitstralen, passend bij een woon- of slaapkamer. Een laminaat vloer met roodbruine kleurschakeringen wakkeren juist het gevoel van actief zijn aan, zoals we wensen in een kantoor of studieruimte. Terwijl glanzende donkere tinten een gastvrije sfeer creëren die een goede communicatie bevorderen. De vraag: Welke kleur laminaat moet ik kiezen? Is wel degelijk van groot belang.

Donkere tinten laminaat

Kijk bij het kiezen van de kleur van het laminaat. Wat deze kleur doet met het gevoel van ruimte. In het vertrek waar het laminaat komt te liggen. Een basis regel is, dat donkere tinten een ruimte voor het gevoel kleiner maken en warmer en knusser. Ook geeft dit de ruimte makkelijker een “deftige” sfeer.

Lichte tinten laminaat

Lichte tinten geven juist snel een gevoel van ruimte en licht en iets speels en moderns. Een andere manier van kleur kiezen is van donker naar licht werken. De vloer donker en dan de wanden en het plafond het lichtst. Let er ook op dat kleur erg beïnvloedt wordt door de lichtinval. Het scheelt behoorlijk of er veel of weinig licht binnen komt.

Andere kleur laminaat

Krijgt de ruimte waar u laminaat wilt leggen een andere kleur dan u had gehoopt, bedenk dan dat door het goed toepassen van accessoires en/of kleur gebruik van de wanden dezelfde uitstraling bereikt kan worden als met de kleur van de laminaat vloer.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!