Berg en Berg parket

Berg en Berg parket

Berg en Berg is het Zweeds merk van lamelparket vloeren. Deze vloeren worden gefabriceerd in Kallinge. Het is een FSC- gelabeld parket. Berg en Berg staat bekend als een ecologisch kwaliteitsparket. Het hout dat gebruikt wordt voor deze samengestelde vloeren komt allemaal uit de Zweedse bossen. Het zuidelijke gedeelte van Zweden heeft bossen waar de bomen van hoge kwaliteit zijn. De collecties van Berg en Berg parket omvatten klassieke vloeren, maar ook vloeren volgens de laatste trends. Je haalt met een Berg en Berg vloer een prachtig stukje natuur in huis.

Lamelparket van Berg en Berg.

Het parket heeft allemaal een totale dikte van 14 mm, waarvan de toplaag 4 mm is. De collecties zijn verdeeld in XXL, L(3strooks), duo en hoogkant XS. De breedtes variëren van 195 mm en 198 mm. Om de vloeren op een natuurlijke manier te kunnen leggen, bevatten de collecties lange planken en deel planken. Alle vloeren zijn fijn geschuurd en zijn een behandeling met Faxe olie ondergaan. Zo worden de vloeren legklaar afgewerkt. Wel adviseert deze fabrikant om de vloer na het leggen direct met de onderhoudsolie te behandelen.

Welke soorten lamelparket vind je bij Berg en Berg?

Berg  en Berg kent diverse collecties, van de klassieke select vloeren tot de trendvloeren van nu, de “Wild” collectie, robuuste en ten slotte ook rustieke vloeren. De toplaag van het parket bestaat uit eiken, essen, beuken, esdoorn of zelfs grenen, allemaal hout van Zweedse bodem. Het Zweedse eiken is bijzonder hard met een specifieke tekening en kleur. Het hoeft niet gezegd te worden dat deze bossen gerund door Södra, duurzaam ontwikkeld worden en het merk Berg & Berg draagt dan ook het FSC-label.

Ook de “onderbouw” is opgebouwd uit twee lagen hout. Namelijk grenen en vuren uit de Zweedse en Noorse bossen. Hier bevind zich ook de verbindingen. Alle vloerdelen zijn voorzien van het Svedloc systeem, een eigen gepatenteerd kliksysteem. Hierbij is de nadenlijm eigenlijk overbodig. Bovendien zorgt dit systeem voor nog meer stabiliteit en is de zichtbaarheid van de naden nog kleiner.

U bent met Berg en Berg parket gegarandeerd van een mooie vloer

Kies voor een vloer uit één van de collecties van Berg en Berg. Deze fabrikant levert uitsluitend ecologisch parket. Alle vloeren zijn gelabeld met het FSC-keurmerk en Nature Plus. Nature Plus is het kwaliteitslabel in Europa voor producten die het milieu en de gezondheid respecteren. De vloeren zijn allemaal al legklaar afgewerkt met naturel olie of een olie met natuurlijke kleurpigmenten. Van white-wash tot warme bruine tinten of vergrijsde tinten. Doordat de afwerklaag lucht-gedroogd wordt, ontstaat er een mooiere uitstraling en is de vloer ook beter te onderhouden. Na het leggen wordt geadviseerd om de vloer direct met de Faxe onderhoudsolie te behandelen. Zo is de bescherming tegen vocht en vuil optimaal. Deze vloeren komen milieu en mens dus ten goede, dus  Berg en Berg parket; een vloer voor de toekomst!