Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Deze week GRATIS tanken bij BeBo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Parket

Parket is een algemene naam voor diverse soorten houten vloeren. Ook de klassieke patroon vloeren vallen onder de naam parket. Denk bijvoorbeeld aan visgraat, Hongaarse punt en de massieve Tapis vloer. De meeste parketvloeren bestaan uit vloerdelen die opgebouwd zijn uit verschillende lagen. Het lamelparket wordt veelal verkocht als een planken vloer. Daarnaast zie je op dit moment de visgraat lamelparket vloeren ook steeds meer. Deze zijn helemaal terug van weggeweest. De Hongaarsepunt, ook wel de rustige variant van de visgraatvloer genoemd, wordt eveneens als parketvloer verkocht.

Planken lamelparket

De planken bestaan uit samengestelde delen. Parket dat breder is dan 10 cm wordt een planken vloer genoemd. Vaak is de toplaag van massief eiken gemaakt. De drager bestaat uit verschillende kruislings verlijmde lagen beuken of berken hout. Hier zit ook de mes- en groefverbinding aan. De vloerdelen kunnen onbehandeld, kant en klaar gelakt of geolied zijn. Daarnaast kunnen de planken ook nog eens behandeld worden door ze te borstelen, verouderen of schaven. Voor een diepere tint kan de vloer gebeitst of gerookt worden. Dit laatste geldt alleen voor een eiken vloer.

Diverse kwaliteitsklassen:

  • Select: hier vind je nagenoeg geen noest in het hout. De aanwezige noesten zijn heel klein.
  • Rustiek: de planken bevatten noesten en de nerftekening kan donkerder zijn
  • Robuust: naast noesten zitten er dan ook scheurtjes in de planken, zowel in de plank als op de kopse kant.

Afwerking

Lamelparket wordt meestal afgewerkt met een was olie (hard wax olie). De vloer wordt altijd twee keer behandeld. Dit kan naturel of met een kleur. Voordeel van was olie is de natuurlijke matte uitstraling en het eenvoudige onderhoud. Daarnaast zijn beschadigingen en krassen in de afwerklaag ook nog eens goed weg te werken en simpel te herstellen. Kant en klare vloeren worden vaak voorzien van een lak of UV laag. Krassen en dergelijke kunnen niet weg gewerkt worden.

Leggen

Deze vloerplanken zijn rondom voorzien van een mes- en groefverbinding. De vloeren kunnen met behulp van een ondervloer zwevend gelegd worden, maar de vloer kan eventueel ook volledig verlijmd worden op een egale ondergrond.

Lamelparket op vloerverwarming

Het lamelparket is als enige houten vloer geschikt voor op vloerverwarming. Vraag wel even welke breedtes en diktes hiervoor het meest geschikt zijn. Hoe dikker de vloer des te hoger de warmte weerstand wordt.

sfeerimpressie_bruin

Visgraat lamelparket

De moderne visgraatvloer wordt in verschillende maten aangeboden. Van de standaard maat tot reuze visgraat. Meestal is hier de toplaag ook van massief eiken. Een visgraat lamelparket bestaat uit allemaal rechthoekige plankjes die in een visgraatpatroon worden gelegd. Deze vloerdelen bevatten allemaal een mes- en groefverbinding. Elk plankje is voorzien van vellingkantjes. Dit geeft het mooiste resultaat. Er is ook visgraat parket dat rechtstreeks op de betonnen dekvloer gelijmd kan worden, maar dan moet deze wel helemaal egaal zijn. Afwerkingen met was olie geven het mooiste natuurlijke resultaat, dit kan met een kleur olie of de naturel olie.

Hongaarse punt lamelparket

De Hongaarse punt is ook een patroonvloer die lijkt op de visgraat vloer. De in verstek gezaagde kopse kanten worden hier tegen elkaar aan gelegd. De vloer oogt daardoor rustiger dan een visgraat vloer. Daarnaast hebben deze planken geen vellingkanten en ze zijn dus egaal. De planken komen zo koud tegen elkaar te liggen, wat een strakke uitstraling geeft. De vloeren worden in verschillende maten, met verschillende afwerkingen en diverse behandelingen verkocht.

Fineerparket

Dit is een lamelparket waarbij de planken een dunne fineerlaag als toplaag hebben. Vaak is dit van eiken. Deze vloeren hebben meestal een klik systeem. Hierdoor is de vloer eenvoudig te leggen en is verlijming niet nodig. Een goede ondervloer is hier natuurlijk wel belangrijk.

Massief parket

Dit zijn de massieve patroonvloeren, zoals bijvoorbeeld het Tapis parket. Deze vloeren moeten door een vakman verlijmd of vastgenageld worden op een houten ondergrond. Hierna wordt de vloer egaal geschuurd en afgewerkt met kleur of naturel olie.

Voordelen van een parketvloer

  • Door de verschillende kruislings verlijmde lagen werkt de vloer nagenoeg niet meer
  • Lamelparket is ook zwevend te leggen.
  • Lamel parket kan op vloerverwarming en een koelingssysteem gelegd worden.
  • Ondanks de bewerking die de vloerdelen moeten ondergaan is een lamelparket als plankenvloer goedkoper dan een massief eiken planken vloer.

Nadelen van een parket

  • Een parket gaat ongeveer 20 tot 30 jaar mee, terwijl en massieve eiken vloer wel een leven lang mee kan gaan.

Voor parket naar Bebo Parket

Ben je op zoek naar een mooie parketvloer, kom dan eens naar Bebo Parket. Laat je informeren en bekijk op je gemak eens al onze houten vloeren. Zo zie je de mooiste trendvloeren op parket gebied. Omdat we de vloeren zelf inkopen, behandelen en afwerken kunnen we de vloeren tegen scherpe prijzen verkopen. Je vind een standaard assortiment, veel partijen en diverse outlet vloeren, allemaal voor de laagste prijzen. Wil je eerst informatie over parket dan kun je ons telefonisch bereiken op 0546-750238, mailen naar info@beboparket.nl of start een livechat via de website.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!