Geplaatst op: 29 september 2016

Aantal creatieve toepassing voor laminaat

Laminaat, iedereen kent het als een vloerbedekking. Laminaat is tegenwoordig in veel uitvoeringen te koop. Denk hierbij aan de houtprints, leisteen look, marmerlook, hoogglans, design, trend  en speelse prints voor kinderkamer en dergelijke. De prints worden steeds natuurlijker en de toplagen zijn vaak geprofileerd. In het hedendaagse interieur is laminaat ook te gebruiken voor andere doeleinden. Hiervan zal ik nu enkele voorbeelden geven, ter inspiratie. Ideeën die je zelf toe kunt passen om je interieur de finishing touch te geven, of om op een eenvoudige manier te restylen.

Wandbekleding

De inrichting van een woonkamer wordt steeds weer kleurrijker, met een mix van stijlen en materialen. Met eenvoudige ingrepen kun je de stijl van jouw interieur helemaal veranderen. Denk eens aan het bekleden van een wand met laminaat met een stoere en robuuste houtuitstraling. De old look hout designs zijn prachtig om een wand te accentueren in een industriële inrichting. Doordat er in een industrieel interieur vaak kille materialen toegepast worden zoals, staal, beton en steen brengt een houtlook wand warmte en sfeer. Je kunt ook een deel van een lange wand hiermee bekleden(van vloer tot plafond), hierdoor breek je als het ware de zichtlijn zodat de ruimte knusser word. In oude huizen waar de muren niet meer helemaal optimaal zijn, kun je eenvoudig weer een strakke wand maken door deze helemaal te bekleden met laminaat. Wit laminaat met houtprofiel is ook heel geschikt om een houtlook wand te maken, dit past in vrijwel elk interieur maar in een zwart-witte inrichting geeft het een heel levendig effect. Hierdoor krijg je meer sfeer. Laminaat als wandbedekking heeft zo zijn voordelen, denk hier bij aan het eenvoudige onderhoud, het egaliseren van een oneffen muur en de eenvoudige montage. In een industrieel interieur met veel hout kun je ook een wand of een deel hiervan bekleden met een leisteen laminaat, hierdoor krijgt je een mooie diepe en robuuste uistraling. Zo zie je een wandbekleding van laminaat kan een ruimte zowel warmer en knusser maken, als ook optisch ruimer, robuuster of zachter.

Laminaat wand

Lambrisering

Laminaat is ook praktisch toe te passen als een lambrisering. Doordat laminaat eenvoudig schoon te maken en schoon te houden is, is dit heel geschikt in een keuken of berging. Vooral met kleine kinderen is dit de perfecte oplossing, laminaat kan tegen een stootje en kun je met een sopje weer helemaal schoonmaken. Kies een design wat bij je interieur en smaak past. Hier worden veelal de houtdecors voor gebruikt. Een lambrisering is zowel geschikt in een landelijk als ook een industriële inrichting. De delen kunnen ook hier weer simpel met hightech kit gemonteerd worden. Werk de bovenkant van de lambrisering af met een strak smal plint of een decoratief latje. Ook kan je er een brede plank boven monteren waar je nog wat op kunt zetten, zodat het ook nog eens praktisch is.

lambrisering

Plafond

Laminaat is ook heel geschikt om een nieuw plafond te creëren , denk hierbij een aan krijtwit vintage laminaat, voor een lichte plafondafwerking met een sleetse uitstraling van hout. Plaats je hier dan weer donker gebeitste zolderbalken overheen, dan krijgt je plafond en de ruimte nog meer diepte. Zo kun je een wit interieur een warme uitstraling geven, of een vintage inrichting krijgt hierdoor de finishing touch. Laminaat met houtdecor past als plafondafwerking ook heel goed in een landelijk interieur, de ruimte krijgt een warme uitstraling en voelt knusser aan. Voor een apart effect in een design interieur kun je er voor kiezen om een hoogglans laminaat aan het plafond te verlijmen. Hoogglanslaminaat wordt veel aangeboden in een zwarte of witte uitvoering. De uitstraling van deze laminaatsoorten passen perfect bij chroom en leer en accentueren de strakke vormgeving in de ruimte. Ruimtes tussen oude balklagen zijn ook eenvoudig te bekleden, gebruik hiervoor latten die je aan de balken bevestigd en leg het laminaat daarop en klaar is de landelijke uitstraling.

 

Tips

  • Als je al een laminaatvloer hebt, gebruik dan voor de wand wel een laminaat met een heel andere uitstraling.
  • Voor bevestiging van het laminaat, gebruik je hightech kit. Deze kit bevestigt de delen perfect aan wand of plafond. Oneffenheden van de ondergrond worden op deze manier ook opgevangen.
  • Gebruik je laminaat als plafondbekleding, zorg dan dat de wanden een eenvoudige en egale afwerking krijgen
Kom naar de fabriek
Neem contact op met Bebo Parket