Keihard de goedkoopste!

Deze week totale fabrieksleegverkoop!
Fabriek van Bebo Parket
Kom langs in onze fabriek tijdens onze leegverkoop
Fabriek van Bebo Parket
Alleen deze week GRATIS tanken bij Bebo Gratis brandstof bij een complete vloer!*
Bebo Parket gratis tanken auto
Bebo Parket gratis tanken auto
80% korting op veel vloeren

Aantal creatieve toepassing voor laminaat

Laminaat, iedereen kent het als een vloerbedekking. Een bijzonder onderhoudsvriendelijke vloer die je veel ziet in een hout- of natuursteenlook. Elke soort bestaat uit planken of tegels van hetzelfde formaat. Heb je laminaat over? Geen probleem. In ons interieur is laminaat ook te gebruiken voor andere doeleinden. Door de geringe dikte van gemiddeld 7 á 8 mm en het kliksysteem rondom. Ter inspiratie, geven we hier tips en voorbeelden van. Ideeën die je zelf toe kunt passen om je interieur de finishing touch te geven, of om het overgebleven laminaat op een eenvoudige manier te restylen.

Wandbekleding

De inrichting van een woonkamer of slaapkamer wordt steeds weer kleurrijker, met een mix van stijlen en materialen. Met eenvoudige ingrepen kun je de stijl van jouw interieur helemaal veranderen. Denk eens aan het bekleden van een wand met laminaat met een stoere en robuuste hout uitstraling. De old look hout dessins zijn prachtig om een wand te accentueren in een industriële inrichting. Doordat er in een industrieel interieur vaak kille materialen toegepast worden zoals, staal, beton en steen brengt een houtlook wand warmte en sfeer.  Je kunt ook een deel van een lange wand met een hout-, beton- of natuursteenlook laminaat bekleden (van vloer tot plafond). Hierdoor breek je als het ware de zichtlijn zodat de ruimte knusser wordt. Plaats hier eventueel de eettafel of maak er een zitje. Een leisteen- of betonlook past ook mooi in een landelijk of industrieel interieur, het zorgt voor diepte met een robuuste uitstraling. Vooral als je een robuuste houtlook laminaatvloer hebt.

In oude huizen waar de muren niet meer helemaal optimaal zijn, kun je eenvoudig weer een strakke wand maken door deze helemaal te bekleden met laminaat. Je kunt kiezen voor een wand met kleur of voor wit laminaat met houtprofiel. Wit houtlook laminaat past in vrijwel elk interieur maar in een zwart-witte inrichting geeft het een heel levendig effect. Hierdoor krijg je meer sfeer. Watervast laminaat kun je als wandbekleding gebruiken achter het werkblad van een keuken of in een toiletruimte. Dit is een snelle en goedkopere oplossing dan een wand te betegelen.

Dit watervaste laminaat aan de wand past perfect bij de witte hoogglans keuken en het houten keukeneiland. Laminaat als wandbekleding heeft zo zijn voordelen, denk hierbij aan het eenvoudige onderhoud, het egaliseren van een oneffen muur en de simpele montage. Laminaat als wandbekleding voegt diepte toe maar kan ook als een blikvanger werken. Het kan een ruimte een rustieke, natuurlijke uitstraling geven of juist een strakke look met betonlook tegels. Zo zie je, een wandbekleding van laminaat kan een ruimte zowel warmer en knusser maken, als ook optisch ruimer en robuuster. TIP: Als je al een laminaatvloer hebt, gebruik dan voor de wand wel een laminaat met een heel andere uitstraling. Voor bevestiging van het laminaat, gebruik je high tech kit. Deze kit bevestigt de delen perfect aan wand.

Lambrisering

Laminaat is ook praktisch toe te passen, als een lambrisering. Doordat laminaat eenvoudig schoon te maken en schoon te houden is, is dit heel geschikt in een keuken, berging of hal. Vooral met kleine kinderen is dit de perfecte oplossing. Laminaat kan tegen een stootje en kun je met een sopje weer helemaal schoonmaken. Kies een houtlookdesign wat bij je interieur en smaak past. De delen kunnen ook hier weer simpel met hightech kit gemonteerd worden. Werk de bovenkant van de lambrisering af met een strak smal plint of een decoratief latje. Ook kan je er een brede plank boven monteren waar je nog wat op kunt zetten, zodat het ook nog eens praktisch is.

lambrisering

Laminaat als plafond

Met laminaat kun je een nieuw plafond te creëren. Dat laminaat als plafond de uitstraling van uw interieur geweldig kan versterken is iets minder bekent. Laminaat tegen het plafond kan bijvoorbeeld de kamer een authentieke, warme uitstraling geven. Evenals bij een laminaat vloer kun je, door goed gebruik te maken van de horizontale of verticale lijnen in een laminaat plafond, spelen met het ruimtelijk gevoel dat de kamer geeft. Wanneer de laminaat planken in de breedte aangebracht worden, lijkt de kamer breder. In de lengte aan gebrachte laminaat planken doet de kamer langer lijken. Ook het diagonaal aanbrengen van laminaat is mogelijk. Dit geeft het meest ruimtelijk effect maar is ook een grotere klus om te doen.

Naast het lijnen spel heeft ook de kleur van het gekozen laminaat invloed op het ruimtelijk gevoel. Hiermee kan een ruimte optisch hoger of lager lijken. Voor een authentieke uitstraling is een krijtwit vintage laminaat perfect . Je krijgt zo een lichte plafondafwerking met een sleetse uitstraling van hout. Plaats je hier dan weer zwart gebeitste zolderbalken overheen, dan versterk je de authentieke look. Prachtig in een landelijk of industrieel interieur. Laminaat met houtdecor past als plafondafwerking ook heel goed in een landelijk interieur, de ruimte krijgt een warme uitstraling en voelt knusser aan. Kies wel voor een houtlook laminaat in een naturel tint. Ruimtes tussen oude balklagen zijn ook eenvoudig te bekleden. Houd je van de look van hoogglans. Denk dan eens aan een plafond met hoogglans laminaat, dat het strakke, moderne in een interieur versterkt. In een modern zwart/wit interieur met chroom en leer geeft het een apart effect als je wit of zwart hoogglans laminaat aan het plafond bevestigd. De uitstraling van deze laminaatsoorten passen perfect in een design interieur en accentueren de strakke vormgeving in de ruimte. Tip: Om het plafond aan te brengen moeten er eerst een houten omlijsting op de muren rondom het plafond gemaakt worden. Hierna om de veertig centimeter een balkje dat haaks staat op de richting die de laminaat plank krijgt. Op deze houten constructie kunnen de laminaat planken voor het plafond vast getackt worden. Dit doe je in het kliksysteem. Ook hier moet een uitzet voeg vrijgelaten worden de kier die zichtbaar is wordt met een weggewerkt.

Laminaat als trapbekleding

Ga je een oude trap bekleden met laminaat dat je over hebt, kijk dan eerst naar bijpassende of mooi contrasterende afwerklijsten. Deze moeten een hoekprofiel of U-profiel hebben in de juiste maat. Vaak is de bijpassende kleur niet te koop. Een metalen of zwarte kleur zal altijd matchen. Een kunststof of zwart rubber profiel zorgt voor een antislipwerking. Let er wel op dat de trap niet versleten is en de treden egaal zijn. Omdat het laminaat rechtstreeks op de traptreden en stootborden verlijmd wordt, moeten de treden dus helemaal schoon en egaal zijn. Neem altijd per trede de maten op. Heb je een trap met een bocht, gebruik dan een speciale trapspin voor het opnemen van de maat. Plak eerst de trapdelen en daarna de stootborden. Werk de treden af met de afwerklijsten. Tip: Verlijmd laminaat moet 24uur drogen, voordat je er op kunt lopen. Woon je dus in de woning en gebruik je de trap, werk dan om en om de treden af. De volgende dag kun je dus de andere treden afwerken.

Laminaat voor kleinere projecten

Laminaat op de tafel

Laminaat is een leuke bekleding voor op een tafel. Niet alleen op een grote tafel, maar het staat ook enig op een bijzettafel of andere meubels. Hiermee breng je heel eenvoudig een nieuwe sfeer in je woonkamer! En als het laminaat op de tafel beschadigd, vervang je het simpel voor een nieuwe plank. Maak een paar planken laminaat met goede lijm op een tafelframe, zaag de planken op maat en je hebt je eigen hippe tafel gemaakt! Maak je het tafelblad van hetzelfde laminaat als op de vloer ligt, schilder het onderstel van de tafel dan in een contrasterende kleur, zoals zwart of wit. Zo komt de tafel beter tot zijn recht.

Laminaat als spatwand

Een spatwand achter een aanrecht, een fonteintje, een wastafel of in een knutselhoek, kan heel mooi van overgebleven laminaat vloerdelen gemaakt worden. Het beste is natuurlijk om voor waterdicht laminaat te gaan, maar ook een andere soort laminaat is mogelijk. Het belangrijkste is dat er geen water in het laminaat kan dringen. Om dit te voorkomen moeten alle klik verbindingen en zaag randen met watervaste lijm in gesmeerd zijn voor het laminaat in elkaar geklikt en geplaatst wordt. Bij het verder afwerken moeten, waar het laminaat aansluit tegen de achtergrond, de naden met siliconen kit afgedicht worden. Zo wordt er een solide spatwand gecreëerd. Wat betreft de uitstraling van de spatwand lijken de mogelijkheden wel eindeloos, bijvoorbeeld van een warme houtenwand, een moderne beton wand of, een luxe marmeren wand. Zelfs de illusie van een met leer beklede wand kan door middel van laminaat delen gemaakt worden. Verder zijn er nog veel meer kleine klusideeën die met laminaat mogelijk zijn. Bijvoorbeeld fotolijstjes, wandbord, plakbord of kapstok.

Wat onze klanten zeggen Onze klanten beoordelen ons met een 9/10

Jaron Stienstra

10/10

Goede ervaring gehad, met open armen ontvangen. Goede service, en top laminaat.

Ramon Smit

10/10

Zeer klantvriendelijk, laagdrempelig en hele nette prijzen. Wel opletten, prijzen zijn excl. BTW maar dat staat ook aangegeven.

Wendy Olivier

9/10

Go BEBO, topplek, heb gewoon een vakantie gevoel. Allemaal leuke extra’s maar vooral heel fijne hulp en meedenkadvies. Superblij.

Sven Valk

9/10

Top service gehad van begin tot het eind. Ik ben zeer tevreden. Top!