Geplaatst op: 8 januari 2018

Alles over hout laminaat

In de volksmond wordt er soms gesproken van hout laminaat. Er kan dan sprake zijn van een lamelparket. Dit is een vloer die uit diverse soorten houtlamellen (lagen) is opgebouwd. Vaak wordt hier laminaat met een houtlook bedoeld. Tegenwoordig is een laminaat met een houtlook nauwelijks meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Zodoende wordt dit laminaat voor alle leefruimtes gebruikt. De warme en sfeervolle uitstraling past perfect bij de verdere inrichting van de woning. In deze blog lees je alles over hout laminaat.

Wat is laminaat?

Een laminaatvloer is opgebouwd uit een drager van MDF of HDF. Deze onderlaag is voorzien van een kliksysteem. Op de drager vind je een fotoprint. De afwerklaag is van kunststof. Deze doorzichtige laag kan voorzien zijn van een profiel.

Alles over hout laminaat

alles over hout

Laminaat is een bijzonder onderhoudsvriendelijke vloer. De kunststof toplaag geeft de vloer de beste bescherming tegen vocht en vuil. De print hieronder heeft tegenwoordig een heel realistische look. De onderlaag, de zogenaamde drager van de vloer bestaat uit HDF of MDF met een mes en groef verbinding. Deze verbinding heeft een kliksysteem, zodat de vloer heel eenvoudig te leggen is. Laminaat met een fotoprint van hout of natuursteen kennen we allemaal. Daarnaast vind je de zogenaamde trendvloeren zoals metaallook, kurklook, leerlook of andere fantasieprints. Er is dus altijd een laminaat wat bij jouw smaak en leefstijl past.

Wat zijn de voordelen van laminaat?

De voordelen van een laminaat zijn onder andere:

  • Bijzonder onderhoudsvriendelijk.
  • Een goed betaalbare vloer.
  • De keuze is enorm, zodat er altijd wel een vloer te vinden is die bij jouw smaak past.
  • De vloer is eenvoudig zelf te leggen.
  • Ook geschikt voor op een vloerverwarming.
  • Kan zelfs in de natte ruimtes gelegd worden.
  • Ook geschikt als een wand- of vloerbekleding.

Laminaat met een houtlook

Laminaat met een houtlook is tegenwoordig haast niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. De prints zijn door de moderne technieken veel realistischer geworden. Ook herhaalt het patroon zich minder vaak. Vloerdelen met dezelfde print herhalen zich minder vaak in een gelegde ruimte. Veel laminaatvloeren hebben een geprofileerde toplaag. Het profiel komt overeen met de nerven en noesten in de onderliggende houtprint. Zo voelt de vloer zelfs echt. De voelbare structuur heeft een antislip werking.

Alles hout laminaat

Omdat laminaat ook bijzonder geschikt is om door te leggen in een woning, kun je een mooi geheel maken. En drempelloze etage heeft zo zijn voordelen. Er ontstaat een eenheid en de ruimtes ogen zodoende ook nog eens ruimer. Er is zelfs laminaat, dat in vochtige ruimtes gelegd kan worden. Denk hierbij aan je toilet of badkamer.

Laminaat met houtlook van de beste kwaliteit

Zoek je een mooi laminaat met een houtlook, ga dan naar Bebo Parket. In onze verkoophal vind je een enorme keuze aan laminaatvloeren. Bij ons vind je de vloer die helemaal bij jouw smaak en woning past.